Sekmadienį antroje dienos pusėje debesys užtraukė visą Lietuvos padangę, šiauriniuose rajonuose snyguriavo. Laikėsi ir šaltukas - daug kur buvo 11-16 laipsnių šalčio.

Kadangi atkeliavo sniegas ir padaugėjo debesų, ateinanti naktis neturėtų būti tokia žvarbi ir šalta, LRT radijui sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas. Pasak jo, naktį žemiausia temperatūra sieks iki 11-16, o vakariniuose rajonuose vietomis užsiliks ir 8-10 laipsnių šaltis. Naktį taip pat daug kur pasnigs, bet sniego bus ne per daugiausia, truputėlį jo daugiau bus tik kai kuriuose šiauriniuose rajonuose. Pūs silpnas, nepastovios krypties vėjas.

Pirmadienį dieną ciklonas, kuris į Lietuvą atneš sniegą, po truputį tols mūsų šalies, taigi kartu iškeliaus ir sniegas, todėl pasnigs tik kai kur ir vėl daugiausia - šiauriniuose rajonuose, prognozuoja sinoptikas. Formuosis plikledis. Vėjas išliks silpnas, o temperatūra mėgins kilti iki 6-11 laipsnių šalčio.

Antradienį vėl sugrįš šaltis. Naktis bus šalta, temperatūra kris iki 16-21 laipsnio šalčio ir tik pietvakariniame šalies pakraštyje bei pajūryje bus 12-15 laipsnių šalčio. Debesų bus mažiau, todėl ir žymesnio sniego nesulauksime. Dieną, pasak sinoptiko V. Sakalausko, teks pakentėti 8-13 laipsnių šaltį.

Trečiadienį dar šaltis išliks, galbūt naktį ir dieną vienu dviem laipsniais jis bus mažesnis ir jau pasirodys sniegas. Nuo ketvirtadienio, pasak sinoptiko, yra tikimybė, kad kasdien bus po laipsnį kitą vis šilčiau. Tačiau neišvengsime sniego, jis pasirodys antroje savaitės pusėje kasdien. Temperatūra po truputėlį kils - ketvirtadienio naktį bus 12-17, dieną 4-9 laipsniai šalčio, o penktadienį, tikėtina, naktį jau bus 6-11, o dieną 2-7 laipsniai šalčio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)