Vieną po kito specialistus iš kitų technologinių kompanijų persiviliojanti „Tesla“ pasiekė ribą, kuriai perlipti, matyt, teks taip pat pasitelkti išmanumą. Bėdos esmė paprasta – kompanijos pagrindiniame biure žymiajame Silicio slėnyje (Kalifornija, JAV) darbuotojams nebeliko vietų... automobilių statymui.

Jau nekalbant apie nesibaigiančias eiles prie elektromobilių įkrovos linijų.

The Wall Street Journal“ rašo, kad greitam problemos sprendimui, it prabangaus vakarėlio organizuotoja, „Tesla“ nusprendė samdyti automobilių parkuotojų paslaugą. Dabar į biurą atvykę darbuotojai tiesiog atiduoda automobilio raktus aptarnaujančiam personalui, o šie juos nuvaro į tolimiau esančias aikšteles.

Efektyvumo atžvilgiu, tai gal ir protingas pasirinkimas – taupyti savo genialių protų laiką, neverčiant jų nenumaldomai sukti ratus po parkingo aikštelę, ieškant tos vienintelės vietos. Tačiau, anot portalo „Autoevolution“, šis sprendimas panašesnis į trumpalaikį, mat vien per pastaruosius šešerius metus „Tesla“ darbuotojų skaičius išaugo nuo beveik 900 iki maždaug 14 tūkst.

Ir vien dabar JAV gamintoja ieško 1600 naujų specialistų, o iš viso per artimiausius ketverius metus tikisi priimti 4500 darbuotojų tik pagrindiniame ofise Kalifornijoje. Teks sugalvoti kažką išmanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)