„Šį sezoną varžėmės 8-iose skirtingose šalyse ir startavome mums dar neregėtose trasose. Kiekvienos šalies ralis buvo unikalus – Latvijos sniegynai, Kipro dulkės, Azorų trasos ugnikalnių viršūnėse, Graikijos purvas. Todėl nusprendėme pasidalinti su automobilių sporto gerbėjais vaizdais, kuriuos užfiksavo profesionalūs operatoriai sekdami mus sraigtasparniais bei laukdami šalia trasų“, – teigia „Subaru Poland Rally Team“ pilotas.

Anot sportininko, vaizdai sužavės ir tuos žmones, kurie dar neliepsnoja ralio dvasia: „Ralis yra kur kas daugiau nei tik žvyro trasa su nedidelėmis asfalto dangos atkarpomis, kaip kartais atrodo žmonėms, mačiusiems varžybas Lietuvoje. Tai didžiuliai iššūkiai, niekada nematytos trasos, ypatingai greitas prisitaikymas prie situacijos, o šiame klipe pristatome, kokias trasas ralio gerbėjai gali pamatyti Europoje.“

Po daugiau nei 20 metų D. Butvilas sugrąžina Lietuvos trispalvę į ERC įskaitų lenteles. 2015 metų ERC sezone 6-iuos etapuose įveikta 1100 kilometrų greičio ruožų, sunaudotos 128 sportinės padangos ir daugiau nei 760 litrų sportinio kuro.

D. Butvilas Europos ralio varžybose nefinišavo vieninteliame greičio ruože iš 130-ies, kuriuose jis startavo. Stabilus tempas, šaltas protas ir didžiulis noras šiais metais D. Butvilą pakylėjo dar vienu laipteliu aukščiau siekiant savo svajonių.

„Nacionalinė ambicija yra nuolat gyva tiek manyje, tiek tuose žmonėse, kurie džiaugiasi mano pasiektomis pergalėmis, linki nesustoti, eiti į priekį. Tai mane dar labiau skatina siekti savo svajonių – tam reikalinga gera komanda, geras automobilis ir būtina įdėti daug daug darbo. Ir jei visą tai sukristų į vieną, manau, kad Europos ralio čempionų taurę galėtume parvežti ir į Lietuvą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją