Tešlai reikės:

200 g sviesto,
3 stiklinių miltų,
pusės stiklinės pieno,
2 arbatinių šaukštelių cukraus,
100 g grietinės.

Pertepimui:

1 l jogurto,
pusės stiklinės cukraus,
10 mandarinų,
2 bananų,
2 šaukštų želatinos.

Puošimui:

300 ml grietinėlės,
2 šaukštų cukraus,
4 mandarinų.

Gaminimas:

Į platų dubenį suberkite miltus, sudėkite gabalėliais supjaustytą atšaldytą sviestą ir grietinę, supilkite pieną ir suberkite cukrų. Kapokite ilgu peiliu tol, kol neliks sausų miltų. Tada tešlą rankomis suspauskite į vieną gabalą ir padėkite kelioms valandoms šaltai.

Orkaitę įkaitinkite iki 200° C laipsnių.

Iš atšalusios tešlos atsargiai, nespaudžiant iškočiokite 2 mm storio 5-6 lakštus. Juos po vieną kepkite, kol gražiai pagels. Iškepusius lakštus dar karštus apipjaukite pagal kepimo formos, kurioje darysite tortą, dugną ir leiskite jiems atvėsti.

Pertepimui skirtą jogurtą ir cukrų išplakite, nuolat maišydami supilkite ištirpintą želatiną.

Į sudedamą kepimo formą dėkite vieną tešlos lakštą, išdėliokite ant jo dalį mandarinų skiltelių ir aptepkite kremu. Dėkite kitą tešlos lakštą, jį atsargiai prispauskite ir apdėliokite bananų griežinėliais ir aptepkite kremu. Taip sudėkite visus torto lakštus, paskutinį aptepkite likusiu kremu ir apibarstykite trupiniais, kuriuos nesunkiai pasidarysite sutrynę lakštų nuopjovas.

Padarytą tortą reiktų palaikyti kelias valandas šaltai, o galima ir per naktį. Jeigu tešlos lakštus išpjausite pagal formos, kurioje darysite tortą, dugną, torto kraštai išeis lygūs ir gražūs ir puošti jų praktiškai nereikės. Beliks tik papuošti viršų pasaldinta plakta grietinėle ir mandarinų skiltelėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją