16 porcijų reikės:

Tešlai:

150 g kartaus šokolado,
150 g sviesto,
150 g cukraus pudros,
5 kiaušinių,
150 g miltų,
2 arbat.šaukštelių kepimo miltelių,
1 žiupsnelio druskos,
1 valg.šaukšto kakavos miltelių,
1 valg.šaukšto tarkuoto šokolado,
150 g maltų migdolų,
5 valg.šaukštų pieno.

Kremui:

200 g kartaus šokolado,
600 ml grietinėlės,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 pakelio grietinėlės standiklio.

Papuošimui:

120 ml apelsinų sulčių,
175 g apelsinų džemo,
6 valg.šaukštų tarkuoto šokolado,
600 g kapotų migdolų,
Pusės apelsino.

Gaminimas:

Paruoškite kremą. Šokoladą sulaužykite, užvirinkite grietinėlę ir ištirpinkite joje šokoladą. Padėkite nakčiai į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais. Tešlai skirtą šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukraus pudra. Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išsukite, kad masė taptų vienalytė. Supilkite į masę tirpintą šokoladą ir išmaišykite. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, kakavos miltelius, tarkuotą šokoladą bei maltus migdolus ir užmaišykite tešlą. Supilkite pieną, išmaišykite.

Tešlą iškrėskite į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 50 minučių 175° temperatūroje. Iškepusiam biskvitui leiskite truputį pravėsti kepimo formoje, po to perkelkite ant grotelių.

Šaltą šokoladinę grietinėlę suplakite su vaniliniu cukrumi ir grietinėlės standikliu. Biskvitą perpjaukite horizontaliai į tris dalis. Aplink apatinę dalį uždėkite kraštelius torto formai palaikyti. Apšlakstykite biskvito dalį 60 ml apelsinų sulčių ir sutepkite puse kiekio plaktos grietinėlės.

Ant viršaus uždėkite antrąją biskvito dalį, sudrėkinkite likusiomis apelsinų sultimis ir sutepkite apelsinų džemu. Uždenkite trečiąja biskvito dalimi. Tris šaukštus plaktos grietinėlės sudėkite į konditerinį maišelį. Torto viršų padenkite likusia plakta grietinėle ir iš konditerinio maišelio išspauskite roželes papuošimui. Torto kraštus apibarstykite tarkuotu šokoladu, vidurį papuoškite kapotais migdolais.

Nulupkite dvi-tris apelsino skilteles, supjaustykite jas trikampėliais, pavoliokite cukruje ir papuoškite tortą.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)