Ramiajame vandenyne susiformuojantis, tačiau viso pasaulio orus lemti galintis gamtos reiškinys „El Nino“ gali kelti pavojų jau pirmame 2016 metų Dakaro etape. Stiprios liūtys siaubia Rozarijo teritorijas, kur ir turi prasidėti lenktynės.

Sausio 2 dieną netoli Argentinos sostinės Buenos Airių vyksiančio prologo metu paaiškės lenktynininkų starto pirmame etape tvarka. Lenktynių trasa drieksis į šiaurę nuo Rozarijo, tada lauks pirmoji naktis lauko stovykloje, kur bus ruošiamasi pirmajam etapui, prasidėsiančiam Vilja Karlos Pase.

Rozarijo miestas įsikūręs ant Paranos upės krantų ir meteorologai įspėja, kad vanduo jau dabar pakilęs iki pavojingo lygio. Argentinoje potvyniai jau nusinešė tris gyvybes ir kai kuriose vietose privertė evakuotis daugiau nei 20 tūkstančių žmonių.

„El Nino“ sukėlė problemų ir Bolivijai

Nepastovus oras gali paveikti Dakaro ralį taip, kad dar sunku prognozuoti. Ta vieta, kur ralio trasa kerta Bolivijos sieną, taip pat gali susidurti su sunkiais meteorologiniais reiškiniais.

Dakaro organizatoriai atidžiai seka orų prognozes ir nuolat vertina galimybes, ar pavyks komandoms nustatytose vietose laikytis grafikų.

Šiemet „El Nino“ prognozės niūrios, mat meteorologų manymu, šis reiškinys bus dar žiauresnis nei anksčiau. Iš Dakaro šeimininkių sąrašo buvo išbraukta Čilė, kur šiaurinius šalies regionus nusiaubė dideli potvyniai ir purvo nuošliaužos.

Tuomet Čilę nuspręsta pakeisti Peru, kur lenktynės turėjo prasidėti šalies sostinėje Limoje. Tačiau dėl neigiamų klimato prognozių Peru taip pat pasitraukė iš Dakaro ir pažadėjo, kad šalis bus pasiruošusi greitai reaguoti ir suteikti pagalbą, jeigu to prireiks.

Primename, kad šiemet Dakaro ralyje varžysis ir trys ekipažai iš Lietuvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)