Porcijų skaičius: 2
Gaminimo laikas: 20 min

Ingredientai:

Sushi Nori lapų
Sojos padažo
Wasabi krienų

„Ryžiams“:

200 g susmulkinto kalafioro (žiedinio kopūsto) arba baltojo ridiko
200 g saulėgrąžų
žiupsnelis druskos

Įdarui:

1/2 pomidoro
0,5 agurko
1/2 morkos
1/2 avokado
2 galvutės mirkytų shiitake grybų
liucernos ar kitų daigų

Gaminimas:

Ryžių ingredientus susmulkiname maisto smulkintuvu S raidės formos peiliuku. Ant Sushi Nori lapo beriame ir paskleidžiame ryžius (turi užimti apie ketvirtį lapo). Dedame viena eilute į viršų juostelėmis pjaustytą pomidorą, griežinėliais pjaustytus agurkus bei morkas, juostelėmis pjaustytą avokadą ir shiitake grybus, pasirinktus daigus.

Morkas prieš tai rekomenduoju trumpai pamarinuoti: kaip visada su žiupsneliu druskos ir šlakeliu citrinos sulčių. Sudėjus įdarui skirtus produktus, tampriai suvynioti visą lapą į vamzdelį. Vyniojant reiktų rankas ir Nori lapą sudrėkinti vandeniu, kad geriau suliptų.
Suvyniojus palikti 10-15 min, tada aštriu peiliu pjaustome 2-3 cm dydžio gabalėliais.

Patiekiame su sojos padažu bei žaliųjų krienų pasta wasabi.

Gražios Naujametinės šventės

Gražina Gum