„Vėlų praėjusio sekmadienio vakarą, netoli Višakio Rūdos (Kazlų Rūdos sav. teritorijoje), posūkyje nuo kelio nuvažiavo merginų vairuojamas „Audi". Viduryje laukų įstrigusios jurbarkietės bandė ieškoti, kas galėtų ištraukti nuo aukšto kelio pylimo nuslydusį ir gerokai apgadintą automobilį. Teko važiuoti gelbėti nelaimėlių iš Jurbarko – dėl blogų eismo sąlygų techninių avarijų buvo daug, automobilius galinčios ištraukti ir pervežti įmonės tolėliau nuo rajono centro ar į kitą rajoną netryško dideliu noru važiuoti.

Todėl su kolega į visureigį susikrovėme gelbėjimo inventorių – tvirtų virvių – ir išvažiavome. Atvažiavus, laukė malonus siurprizas – merginas į savo automobilį „Hyundai" buvo priglaudę į eismo įvykio vietą jų pačių iškviesti pareigūnai. Policininkai ne tik leido sušilti į avariją patekusioms jurbarkietėms, bet ir apvažiavo aplinkines sodybas, prašė ūkininkų pagalbos, ieškojo traktoriaus, kuriuo būtų galima ištraukti automobilį.

Nesvarbu, kad vietos ūkininkai nepadėjo – automobilį ištraukėme visureigiu. Svarbu, kad maloniai nustebino abiejų pareigūnų noras padėti. Abu jie – jauni. Ne pirmą kartą susiduriu su situacijomis, kai būtent jauni pareigūnai padaro gerokai daugiau nei galbūt reikalautų jų tiesioginės pareigos. Taip nutiko ir šį kartą.

Atsisveikindamas, palinkėjau jiems ramios pamainos. Tikiuosi, taip ir buvo. Žinau tik tiek, kad vietiniai gyventojai miegoti galėjo tikrai ramiai, nes juos saugojo policininkai, kuriems – ne tas pats“, – rašoma laiške.

Kaip išsiaiškino Marijampolės apskrities policijoje, šioje situacijoje pagelbėjo Kazlų Rūdos policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio vyresnysis patrulis Tomas Staneika ir vyriausioji patrulė Irma Pimpičkienė.