Maždaug tokiu metu pernai į komandą sugrįžo Francisas Coquelinas, visų nuostabai tapęs vienu geriausių atakų griovėju, tačiau šį lapkritį prancūzo patirta trauma sostinės klubui kainuoja labai brangiai.

Iš penkių "Arsenal" mačų "Premier" lygoje, vykusių nuo to laiko, vos vienas oponentas užėmė vietą pirmojoje turnyrinės lentelės pusėje, tačiau Arsene'o Wengero auklėtinių rezultatai itin suprastėjo.

Jie varžovams leidžia dažniau smūgiuoti į vartus, susikurti daugiau gerų progų pasižymėti, praleidžia daugiau įvarčių bei sunkiau išlaiko sausus vartus.

Be Coquelino "Arsenal" per rungtynes perima po 16 kamuolių, su juo - po 21. Prancūzui esant aikštėje, oponentai sukuria vidutiniškai po 0,7 realios progos, bet kai jis nerungtyniauja šis skaičius šokteli net iki 2 progų per mačą.

Įdomu, jog Coquelinui patyrus traumą suprastėjo ir rodikliai puolime - "kanonieriai" patys sukuria nebe po 2,8, o tik po 1,6 progos per rungtynes. Be to, jie atlieka tik po 4,6 smūgio į vartų plotą, nors su savo pagrindiniu saugu atlikdavo po 5,8.

Galbūt Šiaurės Londono ekipos išsigelbėjimu taps naujas pirkinys? Vakar citavome spaudą, pranešančią apie "Arsenal" derybas dėl "Basel" futbolininko Mohamedo Elneny, už kurį UEFA Europos lygoje daugiau perdavimų tėra atlikęs "Napoli" žaidėjas Mirko Valdifiori.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)