Šios šventės geru oru tikrai nedžiugina, tačiau keliems kauniečiams prastas oras nebuvo kliūtis išplaukti į marias. Paprastai buriuotojai gaiviu vėjo gūsiu mėgaujasi šiltuoju sezonu, tačiau šiais metais pirmą kartą surengė regatą. Antrąją Kalėdų dieną kauniečiai pasitiko ir ant vandens, ir vandenyje.

Tiesa, laivų regatoje nebuvo daug, vos trys – du buriniai ir vienas kateris. Tokių entuziastų tik saujelė, nes didžioji dauguma jau iš vandens iškėlę savo laivus ir bures pakels tik kai atšils orai.

„Kaip manote, Lietuvoje ar Kaune, yra žmonių kitaip švenčiančių Šv. Kalėdas? Tikrai taip! „Benai, plaukiam į Nidą!“, - sušuko Kalėdų Senelis Egidijus, pakvietęs švęsti Kalėdas Kauno jūroje (taip ankščiau vadinosi Kauno Marios). Ir štai mes jūroje, pasiryžę vėją ir bangas pavaikyti. Kai kas net jūrų Dievui Neptūnui pabandė tiesiog vandenyje ranką paspausti“, - įspūdžiais dalinosi kalėdinės regatos dalyvis Aivaras.

Pirmoji Kauno kalėdinė regata pajudėjo iš Romo uosto, tada keliavo pro jachtklubą ir pasiekė senąjį Kauno uostą. Organizatorius pasakojo, kad tokią šaltą dieną nepabūgo ir išsimaudyti, todėl šios Kalėdos tikrai išskirtinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)