Ugnis nuniokojo du miestelius į pietvakarius nuo Melburno – Vai Riverį ir Separeišn Kriką. Manoma, kad dauguma iš sudegusių 116 namų buvo vasarnamiai.

Apie 500 ugniagesių malšino liepsnas; iš oro nufilmuotuose reportažuose matyti iki pamatų supleškėję statiniai miškingoje pajūrio teritorijoje palei Didįjį vandenyno kelią, kuriuo keliauja daug turistų.

„Tai mums savotiškai patvirtino, kokie kaitrūs, nenuspėjami ir intensyvūs yra šie gaisrai, liepsnojantys prie pat vandens“, – Viktorijos valstijos pirmasis ministras Danielis Andrewsas sakė nacionaliniam transliuotojui „Australian Broadcasting Corporation“.

P.Andrewsas džiaugėsi, kad šįkart niekas nežuvo valstijoje, kurioje 2009 metais siautęs šiurpus krūmynų gaisras nusinešė 173 gyvybes.

„Aišku, namus galime atstatyti. Būna daug blogesnių dalykų“, – valstijos vyriausybės vadovas sakė per spaudos konferenciją anksčiau šeštadienį.

Pastarasis gaisras prasidėjo netoli pajūrio miestelio Lorno gruodžio 19 dieną, o iki penktadienio smarkiai išplito dėl karštų orų ir smarkių vėjų, kurie žiežirbas pernešdavo per priešgaisrines juostas.