Reikės:

350 g miltų

200 g sviesto

2 v. š. grietinės

150 g cukraus

2 kiaušiniai

1 a. š. kepimo miltelių (arba sodos)

0,5 skartinės „Rududu“ karamelės

Puošimui:

8 v. š. pieno

100 g sviesto

200 g cukraus

100 g kokoso drožlių

Kiaušinius išplakti su cukrumi. Kambario temperatūros sviestą išsukti su grietine ir kepimo milteliais. Viską sumaišyti, suberti sijotus miltus ir minkyti tol, kol gausis minkšta, elastinga, prie rankų nelimpanti tešla. Jei reikia, pridėti miltų. Formuoti mažus rutuliukus ir dėlioti skardoje šiek tiek paspaudžiant. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Iškepusias puseles atvėsinti ir atsargiai išskobti. Į išskobtus trupinius įmaišyti „Rududu“ karamelę iki tirštos, vientisos masės. Pertepti ir sulipdyti sausainių puseles. Glaistui cukrų, pieną ir sviestą kaitinti, kol užvirs ir ištirps cukrus. Sausainius pamirkyti glaiste ir apvolioti kokoso drožlėse. Skanaus!

Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse „Kalėdiniai gardėsiai“, siųsti savo mėgstamiausius šventinius receptus ir laimėti puikių prizų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją