Ryte termometro stulpelis siekė 70 laipsnių pagal Farenheitą (21 laipsnį pagal Celsijų), tad kai kurie niujorkiečiai į gatves išėjo su vienais marškinėliais, nors dangus ir buvo apsiniaukęs.

Kaip pranešė nacionalinė meteorologijos tarnyba, vėliau dieną oro temperatūra Niujorko Centriniame parke galėjo pakilti iki 74 laipsnių pagal Fahrenheitą (23,3 pagal Celsijų) ir tai būtų pirmas toks kartas nuo 1871-ųjų, kai buvo pradėti orų stebėjimai.

Ankstesnis gruodžio 24-osios rekordas – 63 laipsniai pagal Farenheitą (17,2 laipsnio pagal Celsijų) – buvo užfiksuotas 1996 metais.

Ruduo ir žiema JAV Rytų pakrantėje šį sezoną kol kas buvo labai švelnūs ir dėl to nekaip einasi paltų, šalikų bei pirštinių pardavėjams.

Ketvirtadienio rekordas yra vienas iš kelių, užregistruotų per pastaruosius du mėnesius. Gruodžio 13 dieną Centriniame parke buvo užregistruoti 66 laipsniai pagal Farenheitą (18,9 laipsnio pagal Celsijų).

Vidutinė gruodžio temperatūra Niujorke yra 37,5 laipsnio pagal Fahrenheitą (3 laipsniai pagal Celsijų).

Praėjusi žiema didžiausiame JAV mieste, priešingai, buvo ypač šalta ir snieguota.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)