Pirmąją Kalėdų dieną vyraus nedidelis debesuotumas, pakils vakarų vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, naktis numatomas giedra, galimas šaltukas. Rytas išauš apniukęs, bus apie 3 laipsnius šilumos.

Įdienojus debesys prasisklaidys, oras šils iki 7 laipsnių. Šiauliuose numatoma žvaigždėta naktis, vyraus vos 2 laipsnių temperatūra. Auštant pasirodys debesys, galimas nedidelis lietus. Dienos metu debesuotumas sumažės, bus apie 5–6 laipsnius šilumos. Pajūryje pirmoji paros pusė skęs debesyse, pūs ramesnis vėjas. Tačiau įdienojus jis sustiprės, o dangus išsigiedrins. Numatoma 7 laipsnių temperatūra.

Šeštadienį numatomas debesuotumas, daugelyje rajonų krapnos lietus, pūs gūsingas vakarų vėjas. Vilniuje ir Kaune dangumi plauks tai didesni, tai mažesni debesys. Bus apie 5–6 laipsnius šilumos. Šiauliuose, naktį ir ryte, vyraus nedidelis debesuotumas, kuris įdienojus išaugs. Vakarop palis. Temperatūra sieks 4–5 laipsnius šilumos. Pajūryje, pirmoje paros pusėje, numatomas smarkus vėjas ir giedras dangus. Dienos metu atplauks debesys, pradės lyti, o vėjas silps. Termometrai fiksuos 6–7 laipsnius šilumos.

Sekmadienį vyraus kontrastingi orai. Tamsiuoju paros metu, vietomis oras bus lietingas, o temperatūra artima nuliui. Tad kelias gali būti slidus. Šiaurinėje šalies dalyje atvės labiau, tad čia, tikėtina, jog peizažą papuoš sniegas. Kituose rajonuose dieną temperatūra dar šoktels aukštyn, pakils pietvakarių vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, naktį ir ryte, gausiai lis. Bus vos 2 laipsniai šilumos. Dieną oras šils iki 8 laipsnių, kritulių bus mažiau. Šiauliuose spaus –2–0 laipsnių šaltukas, debesys atneš sniego. Pajūryje visą parą numatomas lietus ir smarkus vėjas. Naktį bus apie 1 laipsnį šilumos, o dieną temperatūra kils iki 8 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , ateinančios savaitės pradžioje pakliūsime į šalčio gniaužtus. Dangus išsigiedrins, o minusinė temperatūra vyraus ne tik naktimis, bet ir dienomis. Toks šaltas periodas truks maždaug iki savaitės vidurio, vėliau oras ir vėl pradės šilti.