Naujasis pastatymas neeilinis ne tik dėl to, kad sukurtas pagal jau klasika tapusio visame pasaulyje žinomo ir mylimo vaikų autoriaus Samuilo Maršako pjesę "Katės namai". Šį kūrinį savo režisūriniam debiutui Jaunimo teatre pasirinko jaunas sparčiai garsėjantis aktorius Ramūnas Rudokas, sukūręs ne vieną įsimintiną vaidmenį garsiausių Lietuvos režisierių pastatymuose.

Spektaklis jaunatviškas ne tik dėl režisieriaus, jame vaidina ištisa plejada jaunų aktorių - Edita Zizaitė, Aldona Bendoriūtė, Kristina Ovčinikaitė, Giedrius Arbačiauskas, Jurgis Damaševičius, Tomas Kizelis. Naujame Jaunimo teatro spektaklyje jiems tenka įsikūnyti į ryškius, tikslia ir aštria socialine charakteristika pasižyminčius S.Maršako personažus.

"Katės namų" idėjos išties nesenstančios. Nors pinigai, skurdas, gailestis ir abejingumas yra pagrindinės šios eiliuotos pasakos temos, tikimės lengvo ir skaidraus spektaklio-miuziklo. Jis turėtų būti suprantamas tiek trejų metų vaikeliui, tiek bobutei", - teigia inteligentišką ir savimylos kupiną spektaklio šeimininkę Katę vaidinanti aktorė A.Bendoriūtė.

Režisierius siekė sukurti patrauklų, vaikiško žaidimo formą atkartojantį reginį, dailininkas Marijus Jacovskis - mobilias, žiūrovų fantaziją provokuojančias dekoracijas, o kompozitorė Snieguolė Dikčiūtė - linksmą ir įsimenančią muziką.

Spektaklį pagal "Katės namus" šiuo metu galima rasti kone kiekvieno Rusijos teatro vaikams ir jaunimui repertuare. Šiuolaikinio teatro priemonėmis paverstas miuziklu, farsu ar siaubo pasaka, šis kūrinys išlaiko savo esmę - kalbėti su vaikais apie globalius dalykus be didaktikos, linksma, patrauklia ir suprantama forma.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją