Atsakykite sau į dar neatsakytus klausimus. Jūs negalite pakeisti to, su kuo atsisakote susidurti, ką neigiate ir nenorite pripažinti. Sunkumai prasideda jau tuomet, kai bėgimą nuo problemų bandoma naudoti kaip jų sprendimą. Nesvarbu, kad nuo bėgimo sunkumai darosi dar didesni, painesni ir daug kebliau išsprendžiami. Atsigręžkite į sunkumus, į klaidas pažvelkite kaip į galimybę išmokti to, ko dar nežinote. Pradėkite nuo pačių svarbiausių tikslų.

Atsiprašykite, jei dar to nepadarėte. Pradėkite naujus metus už nugaros palikus bereikalingą psichologinę naštą – nuoširdžiai atsiprašykite tų, kuriuos įskaudinote. Dažnu atveju tai padaryti sunku, nes tenka prisiimti atsakomybę už savo veiksmų pasekmes. Juk mes dažniausiai manome, kad visur ir visada elgiamės teisingai, o neteisūs visi kiti. Tačiau atsiprašymo visų pirma reikia mums patiems, kad galėtume išmokti pamokas, o jau tada kelti naujus tikslus. Atsiprašymas – tai sprendimas, padėsiantis atkurti savo vidinę ramybę, palikus praeitį, judėti į priekį.

Grąžinkite skolas. Verta pasikliauti liaudies išmintimi, bylojančia, kad skolas reikia grąžinti iki metų galo. Ir čia kalba eina ne tik apie finansines skolas. Norėdami pradėti naujus metus be vidinio streso, įvykdykite kuo daugiau įsipareigojimų, kurie paskui jus velkasi visus metus. Gal vis vengiate susitikti su savo kaimynu, iš kurio pasiskolinote keptuvę? Atsikratę galvos skausmo dėl pasiskolintų daiktų, pinigų, neįvykdytų įsipareigojimų, galėsite ne tik ramiai miegoti, bet ir su palengvėjimu pradėti naujus metus.

Išmeskite nereikalingus daiktus. Sukaupkite ryžtą ir atsisveikinkite su daiktais, kurie riša jus su praeitimi ir neleidžia kurti ateities. Išmesdami daiktus išmesite ir vidinius, psichologinius suvaržymus bei prisirišimus. Pavyzdžiui, dažnai saugome senas nuotraukas, primenančias mums nutrūkusius santykius, dūsaujame į jas žiūrėdami ir net nesusimąstome, kad toks „ritualas“ mus riša prie praeities ir neleidžia kurti ateities. Norėdami, kad gyvenime atsirastų kažkas naujo, turime tam atlaisvinti vietą.

Įvertinkite savo norus ir lūkesčius. Peržiūrėkite savo naujametinių tikslų sąrašą ir įsitikinkite ar jame surašyti būtent tie, kuriuos jums iš tiesų svarbu įgyvendinti. Norite naujo automobilio – puiku. Geras tikslas. O kaip jūsų santykiai su jums brangiausiais žmonėmis? Ar ten viskas jus tenkina? O sveikata?

Dažnai nutinka taip, kad vienus tikslus išsikeliame tik todėl, kad norime pabėgti nuo kitų, daug svarbesnių ir gilesnių. 97 procentai naujametinių tikslų taip ir lieka nerealizuoti, nes būna „primesti” aplinkos arba nerealistiški – norima per daug ir per greitai.

Pradėjus siekti tokių tikslų,neretai apima nusivylimas ir nusvyra rankos. Ką būtina padaryti prieš išsikeliant tikslus ateinantiems metams? Labai atidžiai pergalvokite kiekvieną tikslą ir savęs paklauskite: ar tikrai tikiu, kad galiu jį pasiekti per užsibrėžtą laiką? Kiek tuo tikiu?

Geriau pradėti nuo mažų tikslų ir tik juos pasiekus imtis didesnių, o ne apsiimti per didelius ir patirti dar vieną nesėkmę. Pradėkite 2016-uosius su keliais išties jums svarbiais ir realistiškais tikslais, nenorėkite visko ir iš karto. Kantrybė ir nuoseklumas leis jums pasiekti geriausio, ką galite šiuo metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)