Tiems, kurie po švenčių jaučiasi apsunkę, portalas huffingtonpost.com pateikia keturis paprastus patarimus kaip po švenčių kuo greičiau sugrįžti atgal į vėžes.

Gerkite daugiau vandens

Po nuolatinio valgymo trukusio kelias dienas, sunkaus ar greito maisto greičiausiai nieko nė nenorėsite dėti į burną. Kad savijauta pagerėtų patariama gerti daugiau vandens. Po persivalgymo gerti daug vandens svarbu dėl dviejų priežasčių. Vanduo padeda suvirškinti sunkų maistą ir leidžia iš jo įsisavinti daugiau maistingų medžiagų. Vanduo taip pat padeda išvengti tokių nemalonių padarinių kaip pilvo pūtimas ar vidurių užkietėjimas. Net nedidelis kiekis vandens minkština sunkų maistą, patekusį į jūsų skrandį, ir pagreitina virškinimo procesą.

Judėkite

Nors po švenčių jums gali atrodyti, kad viskas, ką sugebate daryti yra gulėjimas ant sofos ir spoksojimas į televizorių, kur kas geriau jausitės, jei atsikelsite ir šiek tiek pajudėsite. Lengvi pratimai jums padės įveikti mieguistumą ir išvengti nemalonaus persivalgymo pojūčio. Be to lengvutė mankšta pagreitins jūsų medžiagų apykaitą, o tai reiškia, kad greičiau atsikratysite visų nepageidaujamų šventinių pasekmių. Fizinis aktyvumas padės pakelti cukraus kiekį jūsų kraujyje, kurį jūsų organizmas priims kaip energijos šaltinį, o ne kaups kaip riebalus.

Jums nereikia bėgti maratono, tiesiog atlikite kelis paprastus pratimus savo kambaryje ar išeikite pasivaikščioti.

Pagalvokite apie lengvą maistą

Po švenčių neprivalote tapti sveikuoliu, tačiau kurį laiką, kol organizmas sugrįš į vėžes, turėtumėte pagalvoti apie lengvesnį ir sveikesnį maistą.

Kai kurie žmonės po švenčių maratono linkę nevalgyti dieną ar net dvi, tačiau tokia praktika gali ne ką mažiau pakenkti jūsų organizmui. Vietoj to geriau pasigaminkite salotų ir susiraskite receptą kitam sveikam ir lengvam patiekalui, kurį galite pasiruošti iš anksto. Tokiu būdu neliksite alkanas, tačiau ir išvengsite besaikio poreikio kimšti skrandžio darbą apsunkinantį maistą.

Užduokite sau klausimą, kodėl tiek prisivalgėte

Yra daug priežasčių, kodėl žmonės persivalgo. O kokia yra jūsiškė? Tokį klausimą sau siūlo užduoti huffingtonpost.com, mat šis klausimas gali padėti atskleisti kitas jūsų gyvenime egzistuojančias problemas.

Ar tai buvo socialinis spaudimas? O galbūt jūs taip bandote susidoroti su stresu? Jei norite ateityje išvengti panašių nemalonių pasekmių turite sau atsakyti, kodėl nesilaikėte savo mitybos programos.

Sunkaus maisto pagundos galima nesunkiai atsisakyti. Tam gali padėti susitarimas su draugu ar antrąja puse. Tuomet jūs abu iš savo virtuvės turėtumėte išsivalyti greitą maistą, o sveikus patiekalus ruošti pamainomis. Taip namuose visuomet bus ką valgyti.

Turėkite omenyje, kad jei persivalgymo jausmą patiriate tik kartais, nieko baisaus nenutiks ir dėl to nebūtina savęs graužti. Tiesiog imkitės iniciatyvos, kad kuo greičiau išsivalytumėt savo organizmą ir sugrįžtumėte į įprastą būseną.

Kalėdos su šeima
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)