Po aštuonerių metų pertraukos Lietuvoje vykęs jaunimo ledo ritulio čempionatas sulaukė nemažai pagyrų.

„Svarbiausias įvertinimas – pilnos tribūnos. Elektrėnuose varžybas beveik visas dienas stebėjo pilna arena ir tai geriausias mūsų darbo įvertinimas. Jau po čempionato sulaukėme čempionato vadovo, Elektrėnuose čempionatą prižiūrėjusio tarptautinės ledo ritulio federacijos tarybos nario Luco Tardiffo padėkos ir šiltų žodžių. Dėkojo ir komandos, savaitę praleidusios Elektrėnuose ir Vilniuje, apžiūrėjusios Trakus ir Kauną. Ledo ritulys – įdomus sirgaliams ir mėgiamas visoje Lietuvoje. Tai rodo ne tik žiūrovai tribūnose, tačiau ir asociacijos „Lietuvos ledo ritulys“ (LLR) puslapio lankymo ir internetinės televizijos transliacijų statistikos“, - čempionatą apibendrino organizacinio komiteto direktorius Remigijus Valickas.

Lietuvos jaunimo rinktinės rezultatais liko patenkinta ir LLR vadovybė. Nors jaunimas svajojo apie auksą grupėje, sidabras įvertintas puikiai.

„Rinktinė pasiekė gerą rezultatą dėl savo didžiulio atsidavimo, o iki mažo stebuklo reikėjo pergalės finale prieš vengrus. Taip, rinktinių lygis akivaizdžiai skyrėsi ir abiejų komandų kelias iki lemiamų rungtynių buvo skirtingas. Manau, jaunimas turėtų džiaugtis pasiektu rezultatu namuose, tačiau taip pat suprasti, kad ir tobulėti dar yra kur.

Savaitę trukęs ledo ritulio reginys Elektrėnuose buvo tikra šventė tiek miestelėnams, tiek svečiams. Varžybų lankomumas, sirgalių palaikymas tribūnose, internetinių transliacijų peržiūros, žiniasklaidos ir socialinių tinklų aktyvumas buvo didžiulis. Sirgaliai arenoje taip pat verti medalio, nes šios rinktinės rezultatas yra didele dalimi ir to, ką girdėjome ir matėme Elektrėnų ledo rūmų tribūnose, nuopelnas“, - po čempionato sirgalius gyrė LLR prezidentas Petras Nausėda.

LLR prezidentas mano, jog jaunimo rinktinė pagirtinai kovėsi už šalį, po pergalių kartu su arena giedojo himną ir pademonstravo norą kautis už savo šalį.

„Džiugino mūsų jaunų vyrų užsivedimas ir noras kovoti už savo šalį, už Vytį ant krūtinės, už savo artimus, draugus ir fanus. Kiekvienas komandos narys savaip įnešė indėlį į pergales. Dar geresniems rezultatams matau vienintelį kelią – kuo daugiau jaunimo siektų rungtyniauti aukštesniame klubiniame lygyje, nuosekliai dirbtų, o tada ir rinktinės rezultatai tik gerės. Lietuvoje mums reikia skirtingo amžiaus komandų rungtyniaujančių stipriose lygose“,- apie rinktinės ateitį sakė P.Nausėda.

LLR tikisi, kad artimiausiu metu tai ne paskutinis jaunimo čempionatas Lietuvoje.

„Mes jau esame garsiai įvardiję tikslą 2018 metais surengti vyrų pasaulio ledo ritulio I diviziono čempionatą Lietuvoje, tad repeticija su jaunimo čempionatu būtu puiku. Sieksime jaunimo čempionato Lietuvoje, tačiau viskas paaiškės jau tik kitais metais“, - sakė P. Nausėda.