Remiantis mokslininkų atliktais tyrimais, gera savijauta gali pasigirti tik niekada nevėluojantys žmonės. Jeigu perkopėte šešiasdešimt ar septyniasdešimt metų vėluoti į šventinį vakarėlį ne tik nemadinga, tačiau gali kenkti savijautai.

Visko po truputį

Universiteto „Sax“ mokslininkų inicijuoto tyrimo rezultatai šokiravo. Ištyrus daugiau nei 230 tūkstančių žmonių nustatyta, kad mažas fizinis aktyvumas padidina mirtingumo tikimybę iki pusantro karto. O dar įdomiau, kad nuolatinis persimiegojimas (daugiau kaip 9 val.) prilyginamas alkoholio ir nikotino daromai žalai. Prieš pusmetį mokslininkai tą patį sakė apie tuos, kurie miegui skiria per mažai laiko (mažiau nei 7 val.).

Remiantis mokslininkų atliktais tyrimais, gera savijauta gali pasigirti tik niekada nevėluojantys žmonės. Pasak mokslininkų, tos minutės, kada žmogus žino, kad vėluoja, yra pilnos streso.

Taip pat raktas į gerą savijautą atitenka žmonėms, kurie atrado mylimą hobį, gerina lankstumą, dalyvauja įvairiose prevencijos programose.

Pagalba kitiems

Žiemos šventės sukuria paslapties aurą. Metų pabaiga lyg įpareigoja peržvelgti praėjusius ir sutikti naujus metus. Norisi, kad Naujuosius sutiktumėme geresni. Todėl nė vienų Kalėdų karštinė neapsieina be noro pagelbėti kitiems.

Mokslininkai sako, kad realizuotas noras pagelbėti kitiems ir pozityvus mąstymas tiesiogiai veikia žmogaus savijautą. Žmogus pradeda labiau pasitikėti savimi, pozityviau priima netikėtumus ir negandas.

Daugelį nustebins, kad alkoholis yra sveikintinas kiekvienos vidutinio amžiaus moters palydovas. Saikingas nestiprių alkoholinių gėrimų vartojimas gali pagerinti vidutinio amžiaus moterų sveikatos būklę, padėti atsikratyti streso ir įtampos, prisidėti prie geresnių socialinių įgūdžių. Vyrams irgi nereiktų atsisakyti taurės vyno prie vakarienės stalo. Saikingai vartojamas alkoholis yra susijęs su žemiausiu mirtingumo rodikliu.