Panašu, jog tai bus paskutinis šilumos pasispardymas, nes jau per šv. Kūčias sulauksime pirmųjų pokyčių: temperatūra sumažės, daugės pragiedrulių. Tad nors sniego ir nebus, laukiantiems žiemiškesnių orų nudžiugti verta – jie jau pakeliui.

Antradienį ir toliau šalį merks lietus, pūs smarkus vėjas. Vilniuje ir Kaune oras sušils iki 6–7 laipsnių, dažnai lynos. Šiauliuose gausiau palis pirmoje paros pusėje, vėliau debesuotumas sumažės. Temperatūra sieks 5–6 laipsnius šilumos. Pajūryje bus vėjuota. Nakties ir ryto metu numatomi krituliai, įdienojus dangus bus apniukęs, iškris vos vienas kitas lašas lietaus. Termometrai fiksuos 7–8 laipsnius šilumos.

Trečiadienį bus ne šiaip šilta, o netgi karšta. Atgaivins tik gūsingas pietvakarių vėjas. Gaila, bet debesys ir toliau slėps saulę. Vilniaus ir Kauno apylinkėse nakties metu bus apie 7 laipsnius šilumos, negausiai lynos. Ryte ir dieną vyraus net 11–12 laipsnių temperatūra. Šiauliuose naktį krapnos lietus, bus apie 6 laipsnius šilumos. Ryte ir dieną numatoma 10 laipsnių temperatūra. Pajūryje oras šils iki 10 laipsnių, dar labiau sustiprės vėjas. Didžiąją paros dalį dangumi plauks lietaus pilni debesys, kurie tik vakarėjant prasiskirstys.

Ketvirtadienį, per šv. Kūčias, pajusime pokyčius: temperatūra jau bus mažesnė, daugelyje rajonų numatomi pragiedruliai. Vakarų vėjas vis dar išliks gūsingas. Vilniuje ir Kaune naktį bus apie 8 laipsnius šilumos, dangus bus apniukęs. Ryte ir dieną temperatūra sieks 6–7 laipsnius, numatomi pragiedruliai. Šiauliuose bus apie 5–6 laipsnius šilumos, vyraus skaidrus dangus. Pajūryje smarkus vėjas nupūs debesis, tad bus giedra. Termometrai fiksuos 7 laipsnius šilumos.

Penktadienio naktis bus giedra, vietomis gali gnybti šaltukas. Įdienojus vietomis purkš lietus. Vyraus neramus vakarų vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, naktis bus giedra, numatoma vos 1–2 laipsnių temperatūra. Ryte ir dieną danguje sukiosis nedideli debesys, dulksnos lietus. Bus apie 4–6 laipsnius šilumos. Šiauliuose, pirmoje paros pusėje, bus apie 1 laipsnį šilumos, Rytas išauš apniukęs, įdienojus debesys sumažės, nušvis saulė. Temperatūra svyruos tarp 4–5 laipsnių. Pajūryje pirmoji paros pusė bus debesuota, vėliau dangus išsigiedrins, sustiprės vėjas. Oras šils iki 5–7 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , savaitgalis taip pat bus vėjuotas. Šeštadienį šilumos bus dar mažiau, daug kur krapnos lietus. Sekmadienį dangus išsigiedrins, vyraus neigiama temperatūra.