„Procesas truko apie 2 metus. Įsitraukė beveik visi įmonės „Tegra“ darbuotojai. Vieni rinko šiaudus, kurie turėjo būti be cheminių priemaišų, po to reikėjo juos išdžiovinti ir sukarpyti. Toliau – matematika: apskaičiuoti, kiek gabalėlių yra ir kiek trūksta. Nuo tos akimirkos mane apsėdo mintis „išauginti“ didžiausią sodą“, – „PL DELFI“ sakė R. Rotkevičius.

Jo teigimu, sodą gaminti nebuvo paprasta – kurdami jį žmonės įdėjo visą savo širdį. „Kabantis sodas – tai idealus visatos modelis, kur jungiasi Dangus ir Žemė, dabartis, praeitis ir ateitis“, – pasakojo pašnekovas.

Pradėti sodo gamybos darbus padėjo Vilniaus etninės kultūros centro vyriausioji edukacijos koordinatorės Marija Liungienės mokymai.

„Sodo „auginimas“ truko apie 2 mėnesius, 4 val. per dieną, apie 70-80 valandų gryno darbo. Kai augini soda, visos mintis perduodamos jam, tad kai esi geros nuotaikos, jis auga kaip ant mielių, o kai ateini piktas, tai kiekvienas šiaudelis lūžta. Sako, kai sodas sukasi, tai namuose tvyro ramybė, mano sukasi kaip pašėlęs“, – pasakojo R. Rotkevičius.

Agentūra „Factum“ pripažino sodą didžiausiu Lietuvoje – nurodoma, kad jo aukštis siekia apie 211 cm, plotos – apie 153 cm, o sodas sveria apie 3,5 kg.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)