Atkreipkite dėmesį į superproduktus

Kas yra tie superproduktai? Šiai kategorijai priskiriamos šaknys, sėklos, lapai, jūros dumbliai, šviežios uogos arba iš jų darytos sultys, ekstraktai ir milteliai.

Savo chemine sudėtimi superproduktai nepanašūs į įprastus maisto produktus, nes pirmieji pasižymi aukšta baltymų, vitaminų, mineralų, rūgščių, antioksidantų ir kitų naudingų maistinių medžiagų koncentracija, tačiau turi minimaliai kalorijų.

Išbandykite šalavijo sėklų pudingą. Jam prireiks:

pusės stiklinės kokoso pieno;
pusės stiklinės graikiško jogurto;
1 valgomojo šaukšto agavos sirupo;
2 valgomųjų šaukštų šalavijo sėklų;
pusės nulupto ir gabalėliais supjaustyto banano.

Šį pudingą reikia pasiruošti iš vakaro, kad per naktį pastovėtų. Dubenėlyje šluotele sumaišykite kokosų pieną, jogurtą ir agavų sirupą. Suberkite šalavijo sėklas ir viską gerai išmaišykite. Uždenkite dangčiu ir padėkite nakčiai į šaldytuvą. Ryte į pudingą sudėkite pjaustytą bananą ir skanaus!

Pasiruoškite tirštąjį kokteilį

Tirštasis kokteilis šiandien yra patys populiariausi pusryčiai visame pasaulyje tarp tų, kurie renkasi sveiką gyvenimo būdą. Tokiems pusryčiams reikia bet kokių vaisių, kurie trintuvėje suplakami su pienu, jogurtu ar sultimis. Tirštąjį kokteilį galima pasaldinti trupučiu medaus, klevų sirupo, agavos sirupo, žemės riešutų ar kokoso aliejaus. Papuošti šį patiekalą galima sausais pusryčiais, dribsniais, riešutais ar vaisių skiltelėmis.

Pasiruoškite javainių

Javainiai – tai iki traškumo pakepinti kukurūzų, ryžių, avižų dribsniai su riešutais. Tai saldus grūdų ir sėklų mišinys su riešutais, kuris svetur dažnai vadinama žodžiu „granola“. Javainius galite pasiruošti patys arba nusipirkti parduotuvėje. Juose gausu ląstelienos (ji gerina virškinimą), vitaminų, mikroelementų, be to, mažai cukrų.

Javainiai tokie maistingi, kad net jeigu suvalgysite jų visai nedidelę porciją, energijos atsargas papildysite ilgam laikui. Tuo pat metu galite visiškai nesijaudinti dėl savo svorio: javainių sudėtyje tik „teisingi“ angliavandeniai, kurie nesikaupia ant liemens ar klubų.

Prisiminkite tradicines košes

Kad šitas patiekalas taptų dar naudingesnis, geriausia jį ruošti iš pilno grūdo kruopų, kuriose yra labai daug ląstelienos (ji, kaip visi žino, valo organizmą ir padeda pašalinti toksinus). Pačios populiariausios košės ir yra pačios naudingiausios: avižų, grikių, perlinių kruopų, nevalytų ryžių, kviečių, miežių ir sorų.

Ir, žinoma, varškė!

Pačių paprasčiausių ir naudingiausių pusryčių produktų sąrašą užbaigia varškė. Šis produktas yra universalus visomis prasmėmis: pakanka į jį papildomai įdėti arbatinį šaukštelį medaus, šviežių ar džiovintų vaisių, šiek tiek uogienės ar džemo ir – pusryčiai paruošti!

Varškė yra toks produktas, kuris aprūpina mūsų organizmą kalciu ir baltymais. Jeigu jūs neturite tikslo atsikratyti nereikalingų kilogramų, tuomet geriausiai rinkitės natūralią varškę (jos riebumas siekia apie 9 procentus).

Jeigu vis dėlto laikotės dietos, tuomet puikiai tiks ir liesa varškė. Svarbiausia taisyklė – rinkitės natūralų produktą, kurio sudėtyje tik pasterizuotas pienas ir raugas, be jokių šliužo fermentų, o galiojimo data neviršija septynių dienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)