Ingredientai
Miltai
100
g
Sviestas
120
g
Cukraus pudra
50
g
Kepimo milteliai
1
šaukštelis
Kondensuotas pienas
150
g
Kiaušiniai
2
vnt.
Druska
žiupsnelis
Grietinėlė
100
g
Braškės
10
vnt.
Porcijos: 5
Gaminimo eiga
1. Sviestą gerai išsukite su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi, druska.
2. Supilkite kondensuotą pieną ir išplakite iki purumo. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir supilkite į sviesto – kondensuoto pieno masę. Išmaišykite.
3. Įmuškite kiaušinius ir išplakite masę iki purumo.
4. Masę supilstykite į keksiukų formeles arba kekso formą ir dėkite į iki 170 įkaitintą orkaitę.
5. Kepkite keksiukus apie 20 minučių.
6. Grietinėlę išplakite iki standžių putų.
7. Atsargiai šaukšteliu uždėkite grietinėlės kauburėlį ant atvėsusių keksiukų.
8. Nuplautų braškių viršūnėlę padažykite išplaktoje grietinėlėje ir uždėkite ant keksiukų kaip kepurėlę.
Skanaus!
Atsiliepimai