Tiesa, jos planus kiek sujaukė rugsėjį patirta alkūnės trauma, dėl kurios teko gultis po operaciniu stalu. Nors reabilitacija ir vyko sklandžiai, R. Meilutytė nusprendė nerizikuoti ir praleido Europos plaukimo čempionatą trumpajame 25 metrų baseine.

Bet dabar – jau viskas gerai ir „auksinė“ žuvelė yra pasiruošusi kibti į darbus. „95 procentais“, – paklausta, ar jau gali treniruotis pilnu tempu, LRT televizijai atsakė 18-metė lietuvė.

2015 metais R. Meilutytei didžiausias išbandymas buvo Kazanėje (Rusija) vykęs pasaulio plaukimo čempionas, kuriame ji iškovojo sidabrą 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje, bet nelauktai liko ketvirta dvigubai trumpesnėje distancijoje.

„Karjeros prasme metai nebuvo patys tituluočiausi, bet jie vis tiek buvo puikūs: daug ko išmokau, įgijau patirties ir ryšys su žmonėmis, kurie kartu su manimi dirba, labai sustiprėjo. Viskas labai gerai sekasi, todėl dabar su nekantrumu laukiu kitų metų“, – optimistikšai į ateitį žvelgė geriausia šalies plaukikė.

2016 metų rugpjūčio 5-21 dienomis vykstančioje olimpiadoje R. Meilutytė gins čempionės vardą, kurį 2012-ais, dar būdama 15-os, iškovojo Londone. Ji kartu su visa plaukimo rinktine jau spėjo apsižvalgyti Brazilijoje, kur buvo surengta treniruočių stovykla.

„Buvo galimybė netgi apžiūrėti olimpinį parką, baseiną ir net atsistoti ant jo dugno (šypteli). Tai buvo ypatinga kelionė, nes labai svarbu pajausti tą dvasią prieš vykstant į olimpines žaidynes. Dabar žinome visas mūsų laukiančias sąlygas – dėl to tikrai bus lengviau“, – pasakojo Plimute gyvenanti kaunietė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)