Gruodžio viduryje UNESCO generalinė direktorė Irina Bokova paskelbė, kad UNESCO kūrybinių miestų sąrašą (UNESCO Creative Cities Network) papildė 47 miestai iš 33 šalių. Kaunas į šį sąrašą pateko už savo dizainą.

Tuo metu Tartu (Estija) ir Lvovas (Ukraina) į sąrašą įtraukti už literatūrą, Katovicai (Lenkija) – už muziką, Parma (Italija) – už gastronomiją ir kt.

„Džiaugiuosi, kad Kaunui pavyko atsidurti UNESCO kūrybingiausių miestų tinkle. Dar tarpukariu užgimęs Kauno potencialas atsispindi ne tik architektūroje, bet ir dizaine. Tai istorinė atmintis, kuri turi ryškų efektą ir šiai dienai. Esame vienoje grupėje su tokiais miestais kaip Detroitas, Budapeštas, Singapūras, kur turėsime bendradarbiauti - susieti mūsų miesto potencialų išlaisvinimą ateityje“, – savivaldybės pranešime cituojamas Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Dizaino miestai priklauso Kūrybinių miestų tinklui, kurį UNESCO įkūrė 2004-aisiais. Tinklui taip pat priklauso miestai, atrinkti už indėlį į muziką, literatūrą, kiną ir gastronomiją.

Be to, Kaunas siekia, kad jo tarpukario architektūra būtų įtraukta į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.