Ingredientai

Kūčių ir Kalėdų stalas neįsivaizduojamas be žuvies. Jei žinosite kelias paprastas taisykles ir gudrybes, jūsų kepta žuvis bus be galo skani.

Gaminimo eiga

Kepimas

• Iškepta šviežia žuvis būna labai skani, jei laikomasi paprastų taisyklių.

• Žuvį kepkite svieste, aliejuje arba margarine. Į keptuvę žuvį dėkite tada, kai riebalai nebeputos ir bus šviesiai gelsvos spalvos.

• Iškart nedėkite į keptuvę daugiau žuvų, nei 2/3 keptuvės dugno dydžio.

• Keptuvė neturi būti pernelyg karšta: tuomet žuvies paviršius apdegs, o vidus liks žalias.

• Pagamintos žuvies paviršius turi būti aukso spalvos, o vidus gerai iškepęs.

Kepame orkaitėje

• Dideles žuvis geriausia kepti sveikas orkaitėje.

• Išvalytas ir pagardintas žuvis nugarėlėmis į apačią dėkite į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi padengtą orkaitės skardą. Dar viena galimybė – kepti žuvį ant griežinėliais pjaustytų daržovių, sudėtų
orkaitės skardoje.

• Kepkite 225 °C temperatūros orkaitėje. Kepimo trukmė priklauso nuo žuvų dydžio (nugaros storio per vidurį).

Kepimo trukmė:
4 cm storio žuvis – 15–20 minučių,
5 cm storio žuvis – 20–25 minutės,
6 cm storio žuvis – 25–30 minučių.

• Kepamą žuvį retkarčiais apšlakstykite trupučiu riebalų.

• Žuviai baigiant kepti galima užpilti šiek tiek sultinio arba vandens.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai