Ingredientai
Gaminimo eiga
Kepimas
• Iškepta šviežia žuvis būna labai skani, jei laikomasi paprastų taisyklių.
• Žuvį kepkite svieste, aliejuje arba margarine. Į keptuvę žuvį dėkite tada, kai riebalai nebeputos ir bus šviesiai gelsvos spalvos.
• Iškart nedėkite į keptuvę daugiau žuvų, nei 2/3 keptuvės dugno dydžio.
• Keptuvė neturi būti pernelyg karšta: tuomet žuvies paviršius apdegs, o vidus liks žalias.
• Pagamintos žuvies paviršius turi būti aukso spalvos, o vidus gerai iškepęs.
Kepame orkaitėje
• Dideles žuvis geriausia kepti sveikas orkaitėje.
• Išvalytas ir pagardintas žuvis nugarėlėmis į apačią dėkite į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi padengtą orkaitės skardą. Dar viena galimybė – kepti žuvį ant griežinėliais pjaustytų daržovių, sudėtų
orkaitės skardoje.
• Kepkite 225 °C temperatūros orkaitėje. Kepimo trukmė priklauso nuo žuvų dydžio (nugaros storio per vidurį).
Kepimo trukmė:
4 cm storio žuvis – 15–20 minučių,
5 cm storio žuvis – 20–25 minutės,
6 cm storio žuvis – 25–30 minučių.
• Kepamą žuvį retkarčiais apšlakstykite trupučiu riebalų.
• Žuviai baigiant kepti galima užpilti šiek tiek sultinio arba vandens.
Atsiliepimai