Šį savaitgalį, gruodžio 18-20 d., Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai Vilniaus vietose ir pasirinktame Vilniaus apskrities rajone vėl vykdys prevencines priemones – tikrins vairuotojų blaivumą, ar nevairuoja apsvaigę nuo narkotinių ir kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Praėjusią savaitę, gruodžio 7-13 d., pareigūnai išaiškino 34 atvejus, kai automobilius vairavo neblaivūs vairuotojai, vien penktadienį-sekmadienį kelių policijai įkliuvo 24 neblaivūs vairuotojai. Net 7 neblaivūs vairuotojai sukėlė eismo įvykius, kurių metu buvo sugadintos transporto priemonės, 1 neblaivaus vairuotojo sukelto eismo įvykio metu nukentėjo žmonės.

Vykdytų priemonių rezultatai rodo, kad vairuotojai nevengia vairuoti transporto priemones būdami neblaivūs, keldami grėsmę savo ir kitų eismo dalyvių saugumui.

Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad įpusėjo šventinių vakarų, draugų ir bendradarbių rengiamų naujametinių pobūvių „maratonas“ ir įspėja, kad šventinio vakarėlio metu net ir nedidelis suvartoto alkoholio kiekis, sėdus prie vairo, gali sukelti labai skaudžias nelaimes ir turėti sunkių pasekmių. Pareigūnai neabejoja, kad draugiškumas, kolegiškumas ir žmogiškas atsakingumas padės alkoholį per pobūvį vartojančiai draugijai rasti svaigalų atsisakyti sutiksiantį vairuotoją arba ieškoti kitų kelionės namo alternatyvų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)