Šventiniai vakarėliai nėra kiekvienos įmonės tradicija, tačiau jie – labai populiarūs, o darbdaviai suranda daugybę priežasčių, kodėl juos reikėtų rengti. Vienas svarbiausių – gerinti darbuotojų tarpusavio santykius, leisti jiems atsipalaiduoti ir parodyti, kad įmonė rūpinasi.

Tačiau po vakarėlių dažnai tenka skaičiuoti pinigus – išlaidos įprastai nėra menkos. Būtent dėl šios priežasties praūžusi ekonominė krizė privertė dalį įmonių užmiršti tokį renginį, kaip šventinis darbo vakarėlis.

Ir nors ekonomika pakankamai atsigavusi, dalis jų ir nesugrįžo prie vakarėlių.

Ar šventinis darbo vakarėlis – būtina dalis? Į šį klausimą darbdaviai žiūri skirtingai.

Tad kas leidžia apsispręsti, ar šventinis darbo vakarėlis yra reikalingas?

Pakelia nuotaiką. Kai kurių įmonių vadovai įsitikinę – jeigu darbe tvyro prasta nuotaika, padidinti išlaidas tam, kad darbuotojai tarpusavyje imtų geriau sutarti, atsipalaiduotų ir geriau praleistų laiką – puiki investicija. Jeigu situacija labai prasta – dažnai ji yra pigesnė nei įvairūs mokymai.

Parodo dėmesį. Šventinis darbo vakarėlis darbuotojams – ženklas, kad įmonė vertina kolektyvą, o jeigu jame dalyvauja ir vadovai – jog didžiulės prarajos tarsi ir nėra. Vakarėliai gali ne tik pagerinti bendrą atmosferą. Naują ryšį atradęs kolektyvas įprastai dirba geriau ir yra lojalesnis. Geras šventinis darbo vakarėlis gali lemti ir aukštesnį www.asvertinu.lt reitingą.

Sujungia. Jeigu kompanija per metus pasipildė būriu naujų darbuotojų, šventinis darbo vakarėlis tampa svarbia priemone juos integruojant į komandą. Neformalioje aplinkoje pasidalintos idėjos, gyvenimiškos istorijos ir asmenybės atskleidimas užtikrina sklandesnį darbą. Naujais kolegomis labiau pasitikės ir senbuviai, nes geriau juos pažins. Vakarėlis veikia ir siekiant glaudesnio ryšio tarp skirtingo profilio darbuotojų, kurie retai matosi.

Prieš

Pinigai. Viena didžiausių priežasčių, atsisakant vakarėlio – lėšos. Žinoma, viskas priklauso nuo įmonės dydžio ir to, ko reikalauja šventinis vakarėlis, tačiau viskas gali kainuoti didžiulius pinigus. Atlikėjai? Viešbučiai? Gėrimai? Vardyti galima daug.

Gali išskirti. Vakarėlių problema yra ta, kad darbuotojai gali pernelyg atsipalaiduoti, padauginti, o tada pasielgti taip, kaip nenorėtų. Yra daugybė istorijų apie bendradarbių romanus, šokius išsirengiant ar tiesiog netaktišką frazę įmonės vadovui. Be to, darbuotojai irgi gali jausti įtampą, kad dėl netinkamo elgesio praras galimybę gauti didesnį atlyginimą ar nebus paaukštinti.

Apkalbos. JAV tyrimai atskleidė, kad ir patys darbuotojai yra linkę įvardyti priežastis, kodėl nenori vakarėlių. Šventinis darbo vakarėlis gali tapti nesibaigiančia apkalbų lavina, o darbuotojai dažnai nenori jose dalyvauti. Tiesa, toks skaičius – ganėtinai mažas, o rezultatai priklauso nuo pačių darbuotojų.

Ar jūs šiemet turėjote, o gal turėsite šventinį darbo vakarėlį? Neužmirškite įvertinti savo darbdavių už pastangas lietuviškame www.asvertinu.lt portale, kuriame patys darbuotojai anonimiškai kuria aukštesnę kultūrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)