44-erių specialistas sutartį su klubu pasirašė iki šio sezono pabaigos su galimybe jį pratęsti, skelbia lrytas.lt. Kad toks posūkis bus trenerio poste Krepšinis.lt skelbė dar prieš mėnesį.

Prieš sezoną apie triumfą visuose turnyruose garsiai kalbėjęs „Lietuvos rytas“ Europos taurėje patyrė visišką fiasko – blogiausias istorijoje pasirodymas su 2 pergalėmis ir 8 pralaimėjimais baigėsi E grupės dugne.

Buksuoti Lietuvos vicečempionai pradėjo vos tik susidūrę su rimtais varžovais. Problemų nesumažino ir vienas po kito tarsi lapai iš rikiuotės iškritę žaidėjai. 1 pergalė iš 5 galimų Europoje ir nepasipriešinimas Kauno „Žalgiriui“ – tokie rezultatas privertė klubo vadovus imtis permainų.

Atleidę Marcelo Nicola, į 44-erių argentiniečio vietą jie pastatė asistentą Aurimas Jasilionį. Šiam Stambule pavyko sukurti mažą stebuklą, bet vėliau „Lietuvos rytas“ vėl krito į tą pačią duobę.

Tuomet trenerio poste vėl įvyko rokiruotė – kiek netikėtai vieną asistentą pakeitė kitas, bet ir Arvydui Gronskiui privirtos košės išsrėbti nepavyko.

Ne gana to, saviems sirgaliams vilniečiai taip ir nepadovanojo pergalių. „Siemens“ arenoje šiemet pralaimėtios visos 6 rungtynės: Europoje – Stambulo „Bešiktaš“ (87:91), Saratovo „Avtodor“ (81:97), Sankt Peterburgo „Zenit“ (65:70), Salonikų PAOK (81:88) ir net Solnoko „Olaj“ (98:99) komandai, o LKL čempionate – Kauno „Žalgiriui“ (68:82).

Per likusius beveik penkis LKL reguliariojo sezono mėnesius – 18 savaičių – vilniečiai dar sužais 23 rungtynes. Ir toli gražu ne visose jose teks susidurti su tolygiais oponentais. Gruodį dar liko sužaisti 4, sausį – 6, vasarį – 3, kovą – 4, o balandį – 6 mačus.

„Realybė yra tokia, kokia yra. Mums dabar reikia ištreniruoti žaidėjus, kuriuos turime. Bus daugiau laiko lopyti skyles, kad galėtumėm tapti geresne komanda. Anksčiau jo trukdavo, nes būdavo varžybos kas antrą dieną. Žaidėjai gaudavo didelį krūvį, todėl po rungtynių reikėdavo jiems skirti laisvo laiko atsigavimui. O dabar tą laiką galėsime produktyviai išnaudoti. Ir viskas bus gerai“, – po finišo Europoje apie ateitį kalbėjo A. Gronskis.

Naujame poste T. Pačėsas debiutuos jau šeštadienį, kuomet „Lietuvos rytas“ namuose žais prieš Panevėžio „Lietkabelį“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)