Šia proga nutarė pasinaudoti ir jaunieji verslininkai iš Alytaus sužadėtiniai Justas Jarušas ir Modesta Venckutė. Jie laprkričio pradžioje įkūrė savo kone virtualią kepyklėlę „Lapė kepė“, kurioje siūlo įsigyti visai nevirtualius šimtalapius.

„Kol kas yra pati pradžia. Sekasi gerai, todėl kad šiuo metu yra toks periodas. Nors startavome neseniai, prieš šventes yra didelis susidomėjimas, tačiau sunku pasakyti, kaip einasi iš tikrųjų“, - šypsosi Justas.

Sužadėtiniai pasakoja, kad pavadinimas gimė dėl žodžių „šimtalapis“ ir „lapė“ sąskambio.

Idėją pastūmėjo tėvų verslas

Sužadėtiniai pripažįsta, jog patys šimtalapių nekepa, dzūkų pamėgti pyragai gaminami jau kelius dešimtmečius Alytuje veikiančioje kepyklėlėje, kuri, prasitaria Modesta, priklauso jos tėvams. Paklausta, ar tai yra šeimos verslas, pašnekovė patikina, jog galima sakyti ir taip.

Alytiškiai pasirinko kiek netradicinį verslo modelį – susikūrę savo puslapį feisbuke jie priima užsakymus, o Alytaus kepykloje paruoštus gaminius gabena į Vilnių. Sostinėje, pasakoja Justas, šiuo metu užsakymus galima atsiimti kavinėje „Mood makers“, tačiau vaikinas tikisi, kad ateityje tokių vietų bus tik daugiau.

„Kad reikia prekiauti Vilniuje mintis buvo jau seniai, tačiau niekas intensyviai nebuvo daroma, tiesiog būdavo priimamas vienas kitas užsakymas. Nebuvo kažkokio įvykio, mintis buvo jau seniai, tačiau ji subrendo tik dabar, lapkričio mėnesį, prieš Kalėdas“, - pasakoja Modesta.

„Tokia idėja kilo dėl to, kad rinkoje matėsi tokių produktų stygius. Žmonės tą produktą įsivaizduoja kaip kažkokį šventinį atributą, kuris iš anksto užsakinėjamas, parduodamas tik tam tikromis progomis, o mes jį norime parodyti truputį paprasčiau, kad tai galėtų būti kasdieninis pyragėlis prie kavos“, - pasakoja verslininkas.

Pašnekovas teigia, kad pastebėjęs, jog produktas populiarus pietų Lietuvoje, Dzūkijoje, nutarė jį pasiūlyti ir vilniečiams.

"Lapė Kepė" gaminiai

Siūlo netradicinius šimtalapius

Nors lietuviai, pasakoja Justas, yra linkę rinktis tradicinį šimtalapį su aguonomis, pora pirkėjų požiūrį į šį skanėstą nutarė pakeisti iš esmės ir paversti jį ne tik kasdieniniu desertu, bet ir užkandžiu ar gimtadieninio torto konkurentu.

„Pagrindinis žmonėms žinomas produktas – šimtalapis su aguonuomis. Bet kaip ir sakiau, mes norime, kad į šį produktą būtų žiūrima kaip į labiau kasdienišką, todėl į jį pažiūrėjome šiek tiek naujoviškiau – darome ir netradicinius šimtalapius su obuoliais, varške, netgi su kumpiu“, - pasakoja vaikinas.

Vis dėlto pašnekovas pripažįsta, kad pirkėjai į naujoves kol kas žiūri skeptiškai ir yra pakankamai konservatyvūs. Kai kurie, anot Justo, nesupranta, kaip šimtalapis gali būti nesaldus, su mėsos įdaru. „Bet jo paskirtis yra kitokia, jis gali būti kaip užkandis prie vyno“, - šypsosi naujai iškeptas verslininkas.

Tuo tarpu Modesta teigia, kad nors siūlo ne tik įprastus šimtalapių įdarus, visi pyragai ruošti pagal tradicinius receptus.

"Lapė Kepė" gaminiai

Kilogramas – 12,99 euro

Tradicinis ar ne šimtalapis „Lapė kepė“ kepykloje kainuoja tiek pat – už jo kilogramą smaližiams teks pakloti 12,99 euro. Justas pasakoja, jog šis desertas tyra tarsi Dzūkijos kulinarų vizitinė kortelė, todėl esą norisi, kad jis būtų lengviau prieinamas ir didmiesčio gyventojams.

„Alytus gimtas miestas, tačiau patys gyvename Vilniuje. O visi lietuviai pripratę, kad šimtalapiai yra kepami Alytuje. Galbūt todėl, kad čia kažkada buvo totorių kraštas. Ir turime čia kepyklas, kurios sėkmingai šimtalapius kepė jau septynerius metus“, - pasakoja Justas.

Tiesa, vaikinas neslepia, kad gamybos sąnaudos Alytuje atsieina pigiau nei kainuotų didmiestyje, o produktus sostinės gyventojams galima parduoti šiek tiek brangiau nei mažame miestelyje. Paklaustas, ar ateityje negalvoja apie savo „Lapė kepė“ kepyklą ar bent jau praduotuvėlę Vilniuje, Justas tikina, kad tokio varianto neatmeta, tačiau artimiausiuose planuose jo nemato.

„Mūsų vizija yra produktų platinimas per partnerius. Norisi turėti jų kuo daugiau, tačiau nenorime turėti savo. Viskas daroma nuo pat pradžios mažiausiais kaštais, kad nereikėtų savo žmonių, savo patalpų“, - teigia Justas.

Pora pasakoja, kad šio naujai gimusio verslo reikalus tvarko po nuolatinio darbo, vakarais, todėl, anot Justo, ir poilsio ir laiko dažnai pritrūksta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)