Mūsų kriterijai dažniausiai būna tokie: ar žmogus patrauklus, seksualus, ar turi pasiekimų (darbas, automobilis, drabužiai ir pan.). Santykių pradžia dažniausiai būna romantiška, džiugi, bet to nepakanka. Kad santykiai būtų ilgalaikiai, reikia įdėti nemažai pastangų. Na, o tai, kad prieš santykių pradžią neužduodame klausimų, dažniausiai neišeina į gera.

10 klausimų, į kuriuos vertėtų atsakyti, prieš pradedant naujus santykius:

1. Kokių santykių nori?

Regis, atsakymas į šį klausimą akivaizdus, bet taip nėra. Juk nenorite eikvoti laiko ir energijos, jeigu norite ilgalaikių santykių, o jis ar ji tenori draugų su privalumais. Intencijos ir troškimai turi būti aiškūs. Užduokite klausimą ir išklausykite atsakymą.

Tik nedarykite klaidos ir nemanykite, kad geriau už mylimąjį žinote, ko jam reikia. Jei jis ar ji sako, kad nori būti draugai, emociškai ir fiziškai atsitraukite. Jei gausite neaiškią žinutę, perklauskite ką jis / norėjo pasakyti. Nemanykite, kad dviprasmiškos žinutės rodo, kad pasikeitė jo ar jos jausmai. Svarbiausia – aiškumas.

2. Kaip santykiuose reaguojama į nesutarimus?

Kaip sužinoti, kaip žmogus reaguoja į nesutarimus, ginčus, skirtingą nuomonę? Kartais paklauskite, kaip jis / ji reagavo į didžiausius nesutarimus ankstesniuose santykiuose. Įdėmiai klausykite, kaip žmogus tvarkėsi su sunkumais. Nerodykite, jog nepritariate, nes tada žmogus užsidarys. Ne tik klausykite žodžių, bet ir kreipkite dėmesį į veide atsispindinčias emocijas. Atsiminkite, kad girdite tik vienos pusės versiją, o dauguma žmonių linkę pateikti save iš geresnės pusės.

3. Kas tau manyje patinka?

Reikia žinoti, kodėl jumis susidomėjo, juk požiūris keičiasi, finansinė padėtis keičiasi, darbai keičiasi. Dėl to ne mažiau svarbu visada būti savimi. Juk norime, kad žmogus mums rodytų savo tikrąjį veidą nuo pat santykių pradžios. Anksčiau ar vėliau teisybė išaiškėja.

4. Koks vyro / moters vaidmuo santykiuose?

Žmonės nevienodai įsivaizduoja lyčių vaidmenis santykiuose. Tai priklauso nuo šeimos tradicijų, kultūros, požiūrio... Jei šito iš pradžių neišsiaiškinsime, vėliau gali kilti sunkumų.

Išsiaiškinkite, ko iš jūsų tikisi partneris, ir ko jūs galite tikėtis. Daugybė lūkesčių lieka neišsakyti, o juk būtų lengviau juos įgyvendinti, jei partneriai juos aptartų.

5. Ar esi vedęs, išsiskyręs, susižadėjęs, su kažkuo gyveni ar bendrauji?

Jei žmogus socialiniame tinklalapyje „Facebook“ prisistato, kaip neturintis poros, tai dar nereiškia, kad taip ir yra. Atskirai nuo sutuoktinio / -ės gyvenantis žmogus dar nėra išsiskyręs. Reikia klausti tol, kol bus visiškai aišku, turi žmogus kokių santykių, ryšių, ar ne.

6. Kokie yra / buvo tavo santykiai su tėvais?

Žmonės atsineša iš vaikystės savo bagažą, perkeli traumas ir dramas į santykius. Taigi patartina pasiaiškinti, kokia žmogaus vaikystės patirtis – ar šeimoje buvo smurto, psichinių ligų, alkoholio, ar kas sirgo depresija, vartojo narkotikus, ar buvo seksualinio ar fizinio smurto ir pan.

Žinoma, nespręskite apie žmogų tik iš jo praeities. Sunkumai vaikystėje kartais tampa postūmiu tobulėti, kurti kitokius santykius nei tėvų.

7. Ar esi baustas už kokį nors nusižengimą?

Patartina išsiaiškinti, ar išrinktasis nebuvo teistas, ar nebuvo daug kartų baustas už kelių eismo taisyklių pažeidimus. O jei taip, pasiaiškinkite, kodėl taip nutiko. Galbūt žmogus buvo susidėjęs su netinkama kompanija.

8. Už ką negalėtum atleisti?

Kiekviena pora turėtų pasiaiškinti, už kokius dalykus neatleistų partneris ir jūs pati / pats. Už lytiniu keliu plintančią ligą? Už nesantuokinius vaikus? Už smurtą namuose?

Kaip tikriausiai jau supratote, toks pokalbis būtų įdomus ir gyvas, na bet tokius dalykus reikia išsiaiškinti kuo anksčiau.

9. Ar, tavo nuomone, yra atvejų, kai galima trenkti, prasivardžiuoti ir pan.?

Nuo atsakymo į šį klausimą gali priklausyti tolimesnis gyvenimas. Stebėk partnerio reakciją, veido išraišką, liaukis savo instinktais.

10. Kur tu gyveni?

Reikia žinoti, kur gyvena išrinktasis / išrinktoji. Atėjus laikui, patartina apsilankyti jo / jos namuose, tai padės geriau suprasti, su kokiu žmogumi bendrauji. Žmogaus gyvenamoji aplinka daug apie jį pasako. Jei žmogus nekviečia pas save į namus, greičiausiai kažką slepia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)