Pagal naująjį įstatymą, vairuotojams draudžiama triukšmauti maigant akceleratorių stovint vietoje, dramatiškai didinti greitį, rengti lenktynes gatvėse, signalizuoti nesant būtinybės ar stovinčiame automobilyje palikti įjungtą variklį.

Kensingtono ir Čelsio gyventojai galės paskambinti specialiu visą parą veikiančiu telefono numeriu ir pasiskųsti pernelyg triukšmaujančiomis mašinomis bei pranešti jų numerį, taip pat bus galima pranešti apie kitus viešosios tvarkos pažeidimo atvejus.

Minimali bauda sieks šimtą svarų (138 eurus), o maksimali – tūkstantį svarų.

Jeigu tvarką pažeis užsienio šalių piliečiai, valdžios institucijos susisieks su ambasadomis ir paprašys pasekti baudos apmokėjimą arba persiųs jas atitinkamoms šalies transporto tarnyboms.

Sprendimas apie tokį įstatymą buvo priimtas sulaukus daugybės Kensingtono ir Čelsio gyventojų skundų. Šiuose rajonuose gyvena daug turtingų išeivių iš Artimųjų Rytų šalių, kurie vasaromis į Didžiąją Britaniją atsiveža savo superautomobilius.

Vietos gyventojams nuolat trukdo pernelyg garsiai veikiantys šių automobilių varikliai, „kuriuos girdėti visoje apylinkėje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)