Situacija labai paprasta – artėja ne tik šventinis apsipirkinėjimas, bet ir sezono kaita, kai reikės naujos avalynės ir drabužių. Man atrodo, kad jie tampa nebeįperkami eiliniam Lietuvos piliečiui...

Dar praėjusiais metais, tose pačiose prekybos vietose, su tuo pačiu darbo užmokesčiu sau galėjai leisti nusipirkti pigesnį pirkinį, o kokia situacija šiemet? Tikriausiai po euro įvedimo sunku išgyventi ne tik paprastam Lietuvos piliečiui, bet ir didiesiems prekybos centrams...

Nejaugi prekių tiekėjai pasikeitė ir antkainiai tapo 100 proc., bet 200 proc. didesni? Daug kas tikriausiai sutiks, kad ne kiekvieni batai dar praėjusiais metais kainavo apie 450-500 Lt. Dabar mano žiūrėtų batų kaina prasideda maždaug nuo 100-150 eurų, o ir tai jau su labiausiai akcentuojamomis nuolaidomis. Pasižiūrėjus į batų kokybę – situacija apgailėtina, nes jie tikrai neapsiūti šinšilos kailiu ar panašiai. Tai – elementariausi batai, ir tai dar, vargu, ar iš odos, ar šiaip medžiaga tinkamai priklijuota. Kokybė ne tik neatitinka kainos, bet ir akivaizdžiai viršija visas ribas.

Klausimas visiems: kur pirkti batus? Kaip tinkamai apsirengti žiemos sezonui? Ar išvis galima jam tinkamai pasiruošti?

Dar labai įdomus aspektas yra ir tai, kad avalynės kaina tame pačiame prekybos centre, skirtingose parduotuvėse, to paties modelio skiriasi. Skirtumas galėtu svyruoti nuo 30-40 eurų. Tai kaip suprasti? Reikia visą dieną skirti vien tam, kad būtum gudrus ir tau patinkančius batus rastum kitoje parduotuvėje, netgi ir modelis bus tas pats, tačiau kaina bus prieinama.

Linkiu visiems kantrybės ir apdairumo renkantis tinkamą prekę (...)!

Reziumė: šio teksto turbūt nesupras statistikai ar kai kurie „ekonomistai“, skelbiantys, kad algos Lietuvoje sparčiai didėja.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Galbūt norite išsakyti savo nuomonę? Ar pastebėjote kokius nors kainų pokyčius? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt. Taip pat rašinius galite siųsti naudodamiesi žemiau esančia nuoroda: