„Noriu padėkoti visam kolektyvui ir ypač gydytojams, greitai ir puikiai atlikusiems savo darbą ir išgelbėjusiems motinos ir vaiko gyvybes. Jūs padarėte didelį darbą ir Jūsų dėka viskas baigėsi laimingai. Tai tik parodė, koks svarbus gydytojo darbas ir kokie kompetentingi Alytaus miesto S. Kudirkos ligoninės specialistai“, – kalbėjo savivaldybės mero pavaduotoja.

Ji aplankė motiną ir dukrelę, įteikė joms atminimo dovanėles. Motina su dukrele šiandien jau išleidžiamos iš ligoninės. „Sunkiausi išgyvenimai – jau praeityje, gera žinoti, kad viskas baigėsi laimingai. Todėl dabar norėčiau nuoširdžiai palinkėti augti sveikai, stipriai, kad sėkmė nuolat šypsotųsi, o ašaros būtų tik džiaugsmo“, – mamai ir jos dukrelei linkėjimus sakė V. Gibienė.

Mamai ir kūdikiui, kurių gyvybių išgelbėjimas prilyginamas stebuklui, linkėjimus ir sveikinimus išsakė ir Alytaus S. Kudirkos ligoninės direktorius Artūras Vasiliauskas, Akušerijos ir ginekologijos skyriaus gydytojų kolektyvas.

„Šio vaikelio atėjimas į pasaulį buvo sudėtingas ir tikrai ne kasdien tai nutinka, tačiau svarbiausia, kad dabar galime džiaugtis ir didžiuotis. Tai šventė ne tik šiai šeimai, bet ir visam kolektyvui. Žinoma, norėtųsi, kad tokių komplikacijų būtų kuo mažiau“, – kalbėjo A. Vasiliauskas, rašoma pranešime spaudai.

Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Nėščiųjų ir gimdyvių priėmimo skyriuje praėjusį ketvirtadienį atsidūrė gimdyti jau turinti alytiškė, kamuojama labai didelių pilvo skausmų. 27-erių metų moteris buvo skausminio šoko būsenos. Operatyviai atlikus tyrimus paaiškėjo, kad nėščiąją ištiko labai sunki ir reta komplikacija – plyšo gimda, grėsė pavojus jos ir kūdikio gyvybei.

Moteriai atlikta Cezario pjūvio operacija, 3 kilogramų 360 gramų mergytė atgaivinta nuo pridusimo. Būsimą mamą operavo akušerės-ginekologės Jūratė Burinskienė, Birutė Maciulevičienė, pagalbą teikė gydytoja neonatologė Sigutė Trubnikovienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)