Garnyrui puikiai tiks bulvių, moliūgų ar morkų košė, marinuotos ar raugintos daržovės. Vyrui skaniausias šis variantas, tiesiog su burokėliais, bet šventėms būtinai ruošiu košių ir karštų daržovių garnyrus. Perku 1,5 kg šoninės.

Perku turguje ar labai dideliame prekybos centre, kur yra didelis šviežios mėsos asortimentas. Mat šoninė turi būti be kaulo, be odos, daugmaž 3cm aukščio ir būtinai bent 50proc. mėsos turėtų sudaryti raumuo. Ir vienas didelis gabalas.

Viršų aptepu mišiniu iš 100 ml aliejaus (labai tinka aliejus, kuriame buvo konservuoti vytinti pomidorai), 1 a.š. medaus, 1,5 a.š. druskos, 8-10 labai smulkiai kapotų česnako skiltelių, žiupsnelio kajeno pipirų miltelių, žiupsnelio maltų kadagio uogų.

Pirštų galiukais bent 5-7min. masažuoju mišinį į mėsą, tuomet susuku vyniotinį, sutvirtinu mediniais pagaliukais ir dedu į kepimo indą. Pabarstau prieskonių mėsai mišiniu.

Beje, šį vyniotinį galima pasiruošti net kelias dienas prieš šventę, tik tuomet jį įvynioju į maistinę plėvelę ir dedu į šaldytuvą.

Kepimo indą šaunu į orkaitę, suktinį užkloju aliuminio folijos lakštu, jungiu 200C (režimu kepimas iš abiejų pusių). Kepsniui kepant, pasiruošiu aptepą. Nedideliame inde sumaišau 100 g lydyto sviesto, 2 a.š. medaus, 2 a.š. garstyčių pastos.

Po valandos kepimo, nuimu folijos lakštą, kepsnį aptepu sviesto mišiniu ir grąžinu į orkaitę dar bent pusvalandžiui, tik kaitrą jau sumažinu iki 160C.

Kepsnį galima tiekti, supjausčius riekelėmis, arba dėti su visa kepimo forma vidury stalo ir pjaustyti pageidaujamas dalis.

Atvėsęs kepsnys nėra itin skanus, jei ir valgome kitą dieną, kepsnį pašildau ugniai atsparioje lėkštėje orkaitėje, 15 min. 100C.

Renata

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)