Paprastai Kalėdos yra šventė, per kurią susirenka visa šeima, tačiau Safyrai to patirti jau nebus lemta, nes prieš keletą metų kilusio gaisro metu mergaitė prarado savo tėvą, seserį ir du brolius.

Po gaisro mergaitė buvo rasta greta tėčio, kuris ją savo kūnu uždengė nuo ugnies. Ji yra vienintelė šeimos narė, ištvėrusi liepsnas, nors 75 proc. jos kūno apdegė.

Safyros teta iš tėčio pusės, šiuo metu besirūpinanti mergaite, papasakojo portalui „Buzzfeed News“ apie jos sužeidimus: „Safyrai teko patirti daugiau nei 50 operacijų. Deja, praėjus trims mėnesiams po gaisro, teko amputuoti jos rankytę – gydytojams nepavyko jos išgelbėti. Kovą mergaitei teko amputuoti jos kairę pėdą. Operacijos dar nesibaigė: ji vis dar turi didelių sveikatos. Kita operacija planuojama sausio 5-ąją“, – pasakojo mergaitės teta.

Safyra patyrė ne tik galybę operacijų ir sunkų atsigavimo po tragedijos periodą, bet ir daug gerumo – vietinė bendruomenė ją labai remia ir palaiko. Net ir praėjus keleriems metams po tragedijos, aplinkiniai daro viską, ką tik gali, kad mergaitė kuo normaliau ir geriau gyventų.

Tačiau lygiai taip pat kaip daugelis jos amžiaus vaikų, Safyra dievina Kalėdas ir visas su šia švente susijusias tradicijas. Pas mergaitę namuose jau stovi medelis, skirtas pakabinti visiems gautiems atvirukams. Tik pamačiusi nupirktą medelį, mergaitė susijaudino ir ištarė: „Negaliu sulaukti to momento, kai jis bus užpildytas“.

Jos teta tada turėjo pripažinti, kad tai tikriausiai nenutiks, nes paprastai namus pasiekia apie dešimt atvirukų, o medį užpildyti gali maždaug 100.

Tada teta ir nusprendė feisbuke paskelbti prašymą ir pradėti atvirukų rinkimo kampaniją, kurios tikslas – surinkti tiek daug šventinių linkėjimų, kiek tik įmanoma. Jos rėmėjai taip pat prisidėjo prie kompanijos, išpublikuodami prašymą „Imgur“.

Nuo to laiko, kai buvo paskelbtas prašymas, šimtai žmonių jį palaiko ir rengiasi siųsti Safyrai atvirukus. Gal norite tai padaryti ir jūs?

Kalėdinius atvirukus galite siųsti adresu:
P.O. Box 6126
Schenectady, NY 12306, USA

Daugiau informacijos apie mergaitę galima rasti sekant specialiai jos palaikymui sukurtą "Facebook" paskyrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)