Šios dovanos parodė pasyviai agresyvų artimųjų elgesį bei įskaudino jas gavusius žmones.

Net 16 dydžių didesni rūbai arba abonementas svorio metimo programoje, aknę gydantys prausikliai – visa tai iliustruoja itin nesubtilias dovanas rinkusių žmonių užuominas.

Ne naujiena, kad pagimdžiusioms moterims spaudimas atgauti buvusias kūno formas nuolat auga, tačiau viena nauja mama buvo priblokšta su lieknėjimu susijusią dovaną praėjus vos keturioms savaitėms nuo gimdymo. „Metų trukmės svorio stebėjimo programa. Praėjus mėnesiui nuo gimdymo“, – neatsistebėjo ji.


„Aš gavau „iPod“, ir labai džiaugiausi šia dovana“, – rašė kita ir pridūrė, kad dovanojęs muzikos grotuvą žmogus jai apžiūrint dovaną pridūrė: „Pamaniau, kad tai tau padės dažniau išeiti iš namų, pasivaikščioti, o gal ir sulieknėsi.“

„Mintis buvo graži, tačiau būtų buvę daug geriau jei ji nebūtų pasakyta viešai, stebint daug žmonių“, – padarė išvadą moteris.

Asmeninės priežiūros ir švaros prekės, kvepalai taip pat daug kam atrodo kaip puikios dovanos, tačiau jas taip pat galima interpretuoti įvairiai.

Kramtoma guma

Viena „Reddit“ vartotoja buvo pasibaisėjusi, kai jos pamotė Kalėdų proga jai padovanojo prausiklį nuo aknės, dezodorantą ir pakelį kramtomos gumos.

Vieniša ši skaitytoja jaustis neturėtų: viena penkiolikmetė skundėsi gavusi kvietimą apsilankyti pas dermatologą ir tai dovanojusios tetos pagamintą lankstinuką „aknė ir tu“, kuriame teigiama, kad „vaikinai niekada su ja nesusitikinės.“

Tokie žiaurūs gali būti ne tik šeimos nariai ar antrosios pusės tėvai. Vienas „Reddit“ vartotojas papasakojo, kad įžeidžiančias dovanas kartais mėgsta ir bendradarbiai. „Tai nutiko darbe. Praleidau gal dvi valandas šluodamas teritoriją aplink pastatą ir staiga radau dėžutę su savo vardu, kuri buvo palikta toje vietoje, kurią tikrai turėjau pamatyti“, – rašė asmuo. Atidaręs dėžutę, jis rado pilko smėlio ir mažų akmenukų: „Panašu, kad dirbdamas kažką pražiūrėjau.“

Kitos panašaus tipo nepageidaujamos dovanos yra skirtos pranešti žmonėms apie jų būdo savybes ar rekomenduojamus keisti įpročius, tarkime, nepunktualumą ar netinkamą darbo etiką.

„Mano mama man kartą padovanojo savipagalbos knygą, pavadinimu „Procrastination: Why You Do It, and What to Do About It Now“ (iš angl. k. „Atidėliojimas: kodėl tai darote ir kaip to išvengti“)“, – rašė suirzęs vaikas.

O kitų dovanos kartais tiesiog neapgalvotos: „Mano mama nesutaria su savo sese, taigi pirmojo gimtadienio proga vaikui ji padovanojo diktofoną. Kartoju, diktofoną – bambliui“, – skundėsi „Reddit“ vartotojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)