Šįkart keramikės pagrindiniu simboliu tampa česnakas – taip meistriškai išlipdytas, jog beveik neatskiriamas nuo tikro česnako. Nagrinėjama tema – apsauga nuo piktųjų dvasių. Kai kurios sukinėjasi aplink mus, kitos gi tūno mūmyse – česnakas (o gal tai rožė?) gali padėti sustiprėti ir apsiginti.

Įdomu tai, jog paroda vyks tik vieną vakarą. Kaip atsidarys, taip ir užsidarys. Taigi visi besidomintieji kviečiami suskubti gruodžio 12 d. 18 val. apsilankyti šiame ypatingame renginyje, kuris nebus tradicinis, įprastas parodos atidarymas su ilgomis kalbomis ir vyno pasiurbčiojimu.

Vakaro meniu sudarys gyva muzika, trumpa paskaita apie česnaką ir jo gydomąsias savybes, video peržiūra. Bus galima įsigyti parodos eksponatų.

Dalia Gentvainytė – profesionali menininkė keramikė.

1984m. baigė Vilniaus Dailės Akademiją.

Dirba kūrybinį darbą jau 32 metus, dalyvauja parodose, simpoziumuose ir seminaruose Lietuvoje ir užsienyje. Jos kūrinių yra įsigiję Taikomosios dailės muziejus Vilniuje, privačios kolekcijos Austrijoje, Vokietijoje, Danijoje, Švedijoje, Japonijoje ir JAV.

Įkvėpimo semiasi iš Senųjų civilizacijų (Egipto, Babilono, Mezoamerikos, Andų, Senosios Europos ir pagoniškosios Lietuvos) kultūrinio palikimo.
Kuria žibintus, arbatinukus, smėlio laikrodžius, taupykles, vazas ir kitus objektus bei instaliacijas. Darbai gali būti funkcionalūs, puošia tiek interjerą, tiek lauko erdvę.

Pedagoginį darbą dirba 23 metus, turi mokytojos metodininkės pedagoginę kvalifikaciją.

Dalios Gentvainytės auklėtiniai yra daugelio respublikinių parodų-konkursų dalyviai ir laureatai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją