Realybė: sulaukus 30-ies moterys pačios neatsiranda

Komentarų skiltyje pasisakę vyrukai kritikavo save bei atviravo, kad santykius sukurti norėtų, bet to padaryti nepavyksta.

Pavyzdžiui, vienas komentaruose pasisakęs 34-erių metų vyriškis negailėjo kritikos savo asmeninėms savybėms, dėl kurių neva neturi antros pusės.

„Aš, nors ir esu vienišius, bet savo tokio gyvenimo būdo neteisinu ir prieš save neatrodau teisingas. Mano akimis, esu nevykėlis, tinginys, egoistas, mamytės vaikelis, išleptas bezdelnikas ir todėl man jokia moteris ir vaikai „nesišviečia“. Pirmiausia esu savikritiškas sau, o ne kitiems, – rašė 34-erių metų vyras, mintį pratesęs komentaruose vykusioje diskusijoje. – Yra skirtumas kaip žvelgi į savo vienišumą – ar kaip į problemą, ar kaip į privalumą, ir ką jauti viduje.

Aš nesmerkiu savo likimo brolių, tokių pačių vienišių – kitiems gal ir gerai vieniems. Bet aš pats nesijaučiu harmoningoje būsenoje būdamas vienas. Ir man svarbi visuomenės nuomonė apie mane. Ir ji šiuo metu nebūtų teigiama – į mane žiūrėtų kaip į nevykėlį. Tik tiek, kad niekam aš labai neįdomus, nes nesu žinomas. Bet beveik esu tikras, kad visuomenės nuomonė tokia būtų, jei visi atkreiptų dėmesį į mane.“

Liūdesį apie tai, kad nepavyksta rasti tos vienintelės, savo komentaruose demonstravo ir kiti vyriškiai. Jie kalbėjo, kad nėra taip, kad daug merginų rodytų ypatingą dėmesį ar beliktų rinktis, kuri patinka.

„Apie 30 metų jau buvau ir mokslus baigęs, ir karjeroje pasiekęs beveik viską, ko norėjau, jau ir uždirbu triskart daugiau, nei man reikia, o moterų dėmesio didesnio nepastebėjau. Spėju, neišmokau savęs pateikti ir vaidinti“, – rašė komentatorius „Lul“.

Jam antrino ir kiti.

„Man negreit 30-imt, bet tarp bendraamžių nematau normalių merginų, visos, kuriomis buvo galima žavėtis, seniai užimtos ir jau šeimas pradėjo kurti. Rimtai peržiūrėjau tiek klasiokes, tiek kursiokes, visos normalios, žavios tiek protu, tiek išvaizda, užimtos! Lieka tai, kas lieka. Aišku, sakysite, „nereikai snausti“, bet visų gyvenimas skirtingas, kariuomenė, emigracija, sportas sutrukdė išmėginti savo šansą anksčiau, už tai dabar ir tenka kentėti“, – rašė skaitytojas.

„Man 21-eri ir galiu pasakyti, kad neturėti merginos nėra jokio malonumo. Iš tiesų net liūdna namuose pasidaro parėjus ir žinant, kad nėra mylimos merginos, kuri pasitiktų. Nors dažnai visi klausia, kada susirasiu, bet net pats to nežinau, nes kažkaip visi mane aplenkia, kai „kabinu“ merginas. Dažnai žiūriu – jos jau su kitais, tad taip ir gyvenu vienišas. Ir jau lyg ir priprasti prie to pradėjau“, – prisipažino komentatorius, prisistatęs kaip „Vienišas ne savo noru“.

Kitas 36-erių metų vyras tikino, kad jam vienišam taip pat nesmagu. Jis sakė bandantis „kabinti“ merginas, tačiau tos vienintelės kol kas dar nerado.

„Nematau jokių privalumų būti vienišu. Esu 1,5 metų vienišas, tikrai gyvenimas buvo vertingesnis ir šviesus, kol buvau santykiuose. Dabar karštligiškai merginos neieškau, tiesiog natūraliai bandau kabinti ir tiek. Nesu nustatęs ribos, nuo kokio amžiaus jau reikia ieškoti karštligiškai“, – rašė 36-erių metų vyras.

Gali būti vieni, bet antros pusės nori

Straipsnio komentarų skiltyje pasisakė ir vyrukai, kuriems pasak jų, moterų dėmesio netrūksta, tačiau tikros meilės rasti nepavyksta. Vienas net prisipažino, kad idealią moterį bando rasti keliose vienu metu.

„O man jau (o gal geriau – dar tik) 38-eri, ir man visiškai dzin, kad esu vienas. Skirtumas tik tas, kad tikrai nesu gėjus. Patinka man moterys, kad jas kur. Tiesiog visada „užsiraunu“ ant tokių, kurios pačios nežino, ko nori, ieško priekabių ir t.t. Po velnių, gyvenu tik vieną kartą, todėl tikrai nenusipelniau klausytis zirzimo“, – rašė „Rp“.

„Esu ir aš senas bernas, bet nesu gėjus... Moterų netrūksta, tikrąja sunku surasti, reikalavimai moterų atrankoj padidėję.... Niekaip neišeina tik į graži žiūrėti: norisi protingos, linksmos, agresyviai sumanios ir seksualios... Vienoje nerandu šių savybių, todėl tenka į daugiau vienu kartu žiūrėti...“, – rašė „Stuomenuotas“

Tiesa, vienas skaitytojas savo komentaru vis dėlto bandė patvirtinti visus mitus – jis sakė, kad moterys, sulaukus 30-ies, jam pradėjo rodyti žymiai didesnį dėmesį.

„Jau nuo 30 metų pajutau žymiai didesnį moterų dėmesį, nors 28 metų laimingai vedžiau ir visam pasauliui apskelbiau. Buvo ir visokių seniai pamirštų meilių skambučių ir ne itin didelių meilių įkyrumo ir išvis jaunučių, 12 metų jaunesnių merginų akelių žibinimo. Nei turtingas, nei ypatingai išvaizdus, normalus, apsiskaitęs vyras esu. Tad jei esi ne kaimo latras ir dar kažko vertas, tai nuo 30 metų jau rinksiesi tu, ir negalima sakyti, kad tos moterys bus atlikusios“, – rašė „Gecka“.

Vyrai, klausiame jūsų, kokia yra tikroji situacija? Ar jums lengva rasti antrą pusę, ar juntate didesnį moterų dėmesį, metams bėgant? Merginos, ar jaučiate vaikinų, su kuriais norėtumėte kurti santykius, trūkumą Lietuvoje? Vienišiai, prisipažinkite, kokia yra tikroji situacija!

Vienam konkurso dalyviui, kurį išrinks redakcija, atiteks R.D. Wingfiled knyga „Frosto Kalėdos“. Savo patirtimi kviečiame dalintis el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Vienišas“ arba spaudžiant pilką mygtuką žemiau iki sausio 3 d.

Apie knygą

Detektyvų mėgėjams Džekas Frostas pažįstamas iš kriminalinio serialo „Frosto prisilietimas“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Davidas Jasonas. Serialas ir aktorius Jungtinėje Karalystėje pelnė gausybę apdovanojimų.

Detektyvas Džekas Frostas keistuolis: jis nesilaiko darbo drausmės, yra netvarkingas, ironiškai bendrauja su aplinkiniais ir problemas traukia lyg magnetas. Vis dėlto už šios kaukės slypi jautri siela ir stiprus teisingumo jausmas...

Skaičius ant konkurso nuotraukos rodo, kiek žinučių žmonės jau atsiuntė bei kiek dienų liko iki konkurso pabaigos.

Konkurso taisyklės:

1. Konkursas vyksta iki sausio 3 d.;

2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;

3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a redakcijos 2015 m. sausio 7 d. iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojas ar nugalėtoja bus skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.;

4. Konkurso prizas – R.D. Wingfiled knyga „Frosto Kalėdos“;

5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.

DELFI pasilieka teisę kai kurias istorijas publikuoti kaip atskirus straipsnius. Nepaisant to, ar tekstas buvo publikuotas kaip atskiras straipsnis, ar pasirodė konkursinio teksto apačioje kaip žinutė, jis vis tiek dalyvauja konkurse.

Dėkojame visiems dalyvavusiems, konkursą laimėjo skaitytojas slapyvardžiu „Prativnik“, parašęs istoriją „Merginos ieškantis 30-metis atvėrė širdį: pagaliau supratau, kodėl nesugebu vesti“! Su juo susisieksime asmeniškai!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (834)