S.Vilius, Darius Paulauskas, Priitas Melnikas, Tarmo Riga bei Alaras Sikkas dar birželio 20 dieną pasiekė bazinę stovyklą (5100 m), kur alpinistus pasitiko lavina nuo Gašerbrumo I masyvo. Kaip informavo S.Vilius, bazinė stovykla esanti saugioje vietoje. Nuo čia atsiveria įspūdingas vaizdas į Gašerbrumo I ir II viršūnes. Atvykus lietuviams bei estams, bazinėje stovykloje jau buvo įsikūrusios britų ir korėjiečių ekspedicijos. Beje, dar nė viena ekspedicija nebuvo pakilusi Pietų Gašerbrumo ledokryčiu iki pirmosios stovyklos (C1) 5900 m aukštyje, nors abi minėtos komandos tai bandė padaryti.

Birželio 22 dieną kartu su korėjiečių komanda lietuviai ir estai pradėjo kilti ledokryčiu. Alpinistai nepasiekė pirmosios stovyklos - ledyną dengiantis sniego sluoksnis po savimi slėpė nematomus plyšius.

Komanda sustojo 5500 aukštyje ir ten nakvojo. Po praleistos dienos minėtame aukštyje komanda nusileido į bazinę stovyklą bei atšventė Jonines.

Sekmadienį po 7 valandų sunkaus kopimo kartu su italų ir britų alpinistais lietuviams bei estams pavyko pasiekti pirmąją stovyklą (C1). Tik S.Viliui pakako jėgų kilti link antrosios stovyklos (C2) 6300 m aukštyje ir kartu su italais tvirtinti virves.

Pirmadienį S.Vilius, T.Riga ir A.Sikkas toliau kilo ir tvirtino virves iki antrosios stovyklos.

Antradienį ekspedicijai teks apsispręsti - leistis poilsio bazinę stovyklą ar toliau bandyti kilti iki antrosios stovyklos (C2).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją