Nuotrauką į „Facebook“ įkėlęs socialinio tinklo vartotojas parašė: „pagaliau ir mes pasipuošėm eglutę... koks atlyginimas, tokia ir eglutė“.

Nors nuotrauka internete jau buvo paviešinta prieš keletą metų, šis įrašas socialiniame tinkle išplito žaibiškai. Nuo gruodžio 4 dienos, kai nuotrauka buvo patalpinta, ją pamėgo daugiau nei 3300 socialinio tinklo vartotojų, o pasidalino daugiau nei 2500 internautų.

Po įrašu juokauti suskubo ir komentatoriai. Viena feisbuko vartotoja pastebėjo, kad po tokia eglute „tilps daug dovanų“. „Spyglių nepribyrės“, - dar vieną tokios eglutės privalumą įžvelgė kita internautė. Tokia jos įžvalga tapo populiariausiu įrašo komentaru ir susilaukė 35 mygtuko „patinka” paspaudimų.

Tiesa, šios eglutės nuotrauka socialiniuose tinkluose – ne naujovė. Šią nuotrauką dar 2013 metais publikavo Rumunijos naujienų portalai. Būtent šios šalies gyventojas patalpindamas nuotrauką „Facebooke“ paleido ją kelionei aplink visą pasaulį. Rumunijos naujienų portaluose buvo skelbiama, kad tai „ypatingas medis simbolizuojantis finansų krizę“. Tokia Kalėdų eglutė buvo vadinama skurdžiausiu medžiu šalyje ir gal net už jos ribų.

Socialinio tinklo vartotojai šią eglę prieš Kalėdas prisimena kasmet. Įdomiausia, kad nors ratus feisbuke nuotrauka keliauja eilę metų, jos populiarumas nemažėja, o kiti socialinio tinklo vartotojai tai vertina kaip puikų pokštą.

Eglutę papuošė silke

Tiesa, ne ką praščiau papokštauti moka ir originalumu nenusileidžia lietuviai. Feisbuke daug susidomėjo sulaukė ir menininkės Jolitos Vaitkutės silkėmis, agurkais, morkomis ir žirneliais papuošta eglutė.

„Dažnai manęs klausia „nu tai kaip, Jolita, būdama food art'ere, puoši eglę, tikriausiai maistu hahahahaha“. Taip, maistu. Silke pataluose ir balta mišraine. Ir dar majonezo po egle padedu, kad ir vyresnieji laimingi būtų, bet mažiesiems nereiktų majonezo grandyti“, - savo „Facebook“ paskyroje rašė J. Vaitkutė.

„Žinau, kad dar ir burokėlių mišrainę atlaikytų. Namučiai silkute pakvipo“, - savo įraše juokavo menininkė. Toks pokštas sulaukė daugiau nei 1500 mygtuko „like“ paspaudimų.

DELFI J. Vaitkutė paaiškino, kad aplinkiniai kviesdami menininkę pietų ar gaminant dažnai mėgsta pajuokauti, kad ši ims piešti iš maisto. Šio klausimo pašnekovė teigia sulaukusi ir apie eglutę.

„Sulaukiau šito skoningo klausimo ir apie eglutę, todėl sukūriau alternatyvą saldainiams, mandarinams ir meduoliams – baltos mišrainės ir silkės eglutę. Turbūt tai pati lietuviškiausia eglė, nes girdėjau, kad visi lietuviai per Kalėdas yra kankinami silke pataluose ir balta mišraine su daug majonezo,“, - teigė J. Vaitkutė.

Paklausta, kaip greitai eglutė buvo nupuošta, menininkė patikino, kad tai padaryta iš karto po to, kai eglė buvo nufotografuota.

„Viskas vardan gero kadro ir juokelio. Silkės nemėgstu, tai ją suvartojo draugės katinas. Mano Kalėdų eglė labai kukli, tik su švieselėmis, nemėgstu apkrauti,“ - šypsojosi menininkė.

Meninkė Lietuvoje pagarsėjusi žinomų žmonių portretais iš maisto.

Pasidalinkite savo juokingomis kalėdinių papuošimų akimirkomis. Siųskite foto ir pasakojimus paštu projektai@delfi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)