Pėstieji eismo dalyviai, kaip ir vairuotojai, privalo imtis visų būtinų atsargumo priemonių, nesudaryti pavojaus kitų eismo dalyvių saugumui, laikytis Kelių eismo taisyklėse (KET) nustatytų pareigų pėstiesiems.

Nepaisydami pranešimų apie policinės kontrolės priemones ir patarimų kaip išvengti nelaimių kelyje, pėstieji dažnai pažeidžia KET – kiekvieną savaitę Kelių patrulių rinktinės pareigūnai nubaudžia apie 130 jas pažeidusių pėsčiųjų eismo dalyvių.

Policija primena, kad į kitą važiuojamosios dalies pusę pėstieji privalo eiti tik pėsčiųjų perėjomis (taip pat požeminėmis ir esančiomis virš kelio), o kur jų nėra – sankryžose, pagal šaligatvių arba kelkraščių liniją. Pėstieji neturi peržengti perėjos ribų.

Kai matomumo zonoje perėjos ar sankryžos nėra, leidžiama eiti per kelią stačiu kampu į abi puses gerai apžvelgiamose vietose, tačiau tik įsitikinus, kad eiti saugu ir nebus trukdoma transporto priemonėms.

Žengdami į pėsčiųjų perėją pėstieji ne visuomet įvertina atvažiuojančios transporto priemonės greitį ir atstumą iki jos. Neretai staiga išeinama į važiuojamąją kelio dalį net neapsidairius, kalbamasi telefonu arba klausomasi muzikos per ausinukus.

Einant per gatvę intensyvaus eismo vietose ar pereinant nereguliuojamą pėsčiųjų perėją, praverstų ir akių kontaktas su atvažiuojančiu vairuotoju. Net ir reguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, degant žaliam šviesoforo signalui, prieš žengiant į perėją būtina apsidairyti, nes transporto priemonių eismą iš šoninių gatvių gali leisti papildoma rodyklė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)