Vaizdo įrašą, kuriame matyti kalėdiniai papuošimai, atsiuntęs skaitytojas net nepanoro atskleisti vietos, kur nufilmavo vaizdelį, kad būtų „išvengta šališkumo“.

Kitas skaitytojas atskleidė, kad jį nustebino būtent Panevėžyje matyti papuošimai – ant šakų besisupančios figūros. Jis prisipažino, kad kai vakare Laisvės a. vedžiojo šunį, augintinis taip išsigando vėjyje besiplaikstančių drabužių, kad šeimininkui teko stengtis, norint jį suvaldyti.

DELFI kreipėsi į Panevėžio savivaldybės atstovus, kurie pasidalino informacija, kur paaiškinta, kad skaitytojus nustebinę papuošimai simbolizuoja kalėdiškai pasipuošusius panevėžiečius.

„Norėjome, kad tamsiuoju metų periodu Laisvės aikštė nebūtų tuščia, todėl jai suteikėme daugiau šventiškumo. Idėja – parodyti, kad pasipuošę panevėžiečiai eina pasitikti Kalėdų – ko gero, svarbiausios pasaulyje gimimo dienos“, – pranešime spaudai yra sakiusi „Ąžuolo“ progimnazijos mokytoja Daiva Baubonienė, kuri kartu su mokytoju Romu Kupčinsku ir progimnazijos mokiniais išpuošė Laisvės aikštę iš gamtinių medžiagų pagamintų paltų kompozicijomis.

Nurodoma, kad savo kompozicijomis „Ąžuolo“ progimnazija miesto bendruomenei linki gerumo, kilnumo, draugiškumo, gailestingumo, dorumo, darbštumo, atkaklumo ir kitų gražių dalykų.

Gamtines puošmenas panevėžiečiai ir miesto svečiai gali apžiūrėti iki gruodžio 10 dienos.

Panevėžio miesto papuošimai – ne vieninteliai šiemet, nustebinę lietuvius. Diskusiją socialiniuose tinkluose buvo sukėlusios ir Šiaulių prekybos centro puošmenos.
Prekybos centro „Saulės miestas“ kalėdiniai papuošimai (A. Lazarev nuotr.)

Nufotografavote įdomią kalėdinę eglutę? O gal pastebėjote netikėtų, įvairių minčių keliančių kalėdinių papuošimų? Pasidalinkite nuotraukomis su DELFI el.p. pilieciai@delfi.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)