Produktai:
100 g kokosų drožlių,
140 g kvietinių miltų,
150 g manų kruopų,
180 g cukraus,
200 ml 3,2 proc. kefyro,
140 ml aliejaus,
1 kiaušinis,
truputį vanilinio cukraus,
1 šaukštelis kepimo miltelių.
Kaip gaminti:
Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus komponentus – miltus, cukrų, kokosų drožles, manų kruopas, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius.
Supilkite kefyrą, aliejų, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Tešla turi būti gana tiršta.
Supilkite tešlą į kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pašaukite kepimo formą su tešlą į orkaitę ir kepkite 40 min. Paskui, kai keksas pravės, išimkite jį iš kepimo formos.
Skanaus!