D. Butvilas šiais metais pirmąkart startavo Europos ralio čempionate ir užėmė aukštą 7-ąją vietą bendroje įskaitoje ir iškovojo 3-ąją poziciją savo ERC2 klasėje.

„Šių metų sezone turėjau galimybę varžytis Europos raliuose ir tai yra karjeros laiptas, gyvenimo nuotykis, kuris sunkiai įkainojamas. Varžiausi šešiose skirtingose šalyse, susipažindamas su trasomis ir varžybų metu įveikiau tūkstančius kilometrų, kuriuose atidaviau visą save.

Buvo šlovės akimirkų, buvo nusivylimų, bet sezoną vainikuojančiame renginyje stovėjau ant nugalėtojų pakylos. Žinau, kad ateinančiame sezone galima būtų pasiekti dar aukštesnių rezultatų, įveikti daugiau kilometrų ir užkopti podiumo laipteliu aukščiau“, – sezoną apibendrina D. Butvilas.

Beveik prieš 2 metus pasirašęs sutartį su profesionalia ralio komanda „Subaru Poland Rally Team“, D. Butvilas iškovojo eilę pergalių. Pergalės Lenkijos čempionato varžybose, šių metų podiumo pozicijos Europos ralio čempionato žiemos ralyje Latvijoje ir legendiniame Graikijos ralyje bei pergalė ERC2 klasėje pirmą kartą matytose itin sudėtingose Portugalijos Azorų salų trasose.

Lietuvių sportininkas neslėpė džiaugsmo galėjęs būti tarp visų greičiausių Europos ir Pasaulio ralio lenktynininkų bei dalintis apdovanojimų scena su legendiniais pasaulio sportininkais.

„Gyvenime esu iškovojęs gerą skaičių apdovanojimų, todėl jaudulio einant ant scenos nejaučiau. Tai visuomet yra malonus, saldus momentas, panašus į vaisiaus nuraškymą nuo medžio, kurį senai pasodinai. Bet kai prieš lipant ant scenos pamačiau šalia stovintį Sebastianą Loebą, man tai buvo didesnis prizas už taurę ir medalius!

D. Butvilas ir S. Loebas

Žmonės, kurie gyvenime buvo pakankamai laimingi turėti savo guru ir jį sutikti gyvai, mane supras. S. Loebas yra ralio dievas, laimėjęs devynis pasaulio ralio čempionatus iš eilės. Jis ralyje pasiekęs daugiau, nei bet koks kitas pilotas iki šiol, ir tikiu, kad yra vienas geriausių pilotų, jei ne pats geriausias, pasaulyje.

Aš nuo vaikystės žavėjausi jo gabumais, tuo ką jis išdarinėja trasoje. Yra verta laimėti Europos ralio čempionatą vien tam, kad gautum apdovanojimą iš tokio žmogaus rankų“, – įspūdžiais dalinasi D. Butvilas.

„Motorsport Awards“ apdovanojimų metu prizai įteikti ir World Touring Car Championship (WTCC), European Touring Car Cup (ETCC), Endurance World Championship (EWC) čempionatų sportininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)