Penktadienį vykusiame Rusijos krepšinio federacijos trenerių tarybos posėdyje į vyriausiojo stratego vietą paskirti pasiūlytas ne 55-erių lietuvis, o kadaise su juo krepšinio aikštelėje kovodavęs 50-metis rusas Sergejus Bazarevičius, šiuo metu netreniruojantis jokios komandos.

Šia informacija su Sports.ru pasidalijo trenerių tarybos narys Stanislavas Jeriominas. Pasak jo, tapti rinktinės treneriu pretenduoja ir dar du specialistai – rusas Vasilijus Karasiovas ir italas Andrea Trinchieri. R. Kurtinaičio kandidatūra nebeminima. Lietuvis pasiūlymo tapti treneriu atsisakė pats.

„Visų pirma federacijai rekomendavome peržiūrėti S. Bazarevičiaus kandidatūrą. Taip pat federacijai rekomenduojame išanalizuoti A. Trinchieri ir V. Karasiovo kandidatūras. Čia galėjo būti ir R. Kurtinaitis, tačiau jis pats pasakė, kad jam bus sunku derinti darbą rinktinėje ir „Chimki“ komandoje“, – atskleidė S. Jeriominas.

Netrukus savo žodį tarė ir S. Bazarevičius, pareiškęs, kad yra pasirengęs priimti darbo rinktinėje iššūkį.

„Labai malonu, kad specialistai įvertino mano įdėtą darbą. Kaip jau esu sakęs, aš esu pasirengęs imtis šių pareigų ir tapti rinktinės treneriu“, – „Sport-Express“ sakė S. Bazarevičius.

Primename, kad Rusijos rinktinės vyriausiojo stratego postas laisvas liko po pastarojo Europos čempionato, kuriame Jevgenijaus Pašutino treniruoti rusai patyrė visišką fiasko ir net neįveikė grupės etapo.

Per savo karjerą S. Bazarevičius yra treniravęs Maskvos „Dinamo“, „Samara“, Samaros „Krasnyje Krylja“ ir Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komandas, dirbęs vyriausiuoju šios šalies 20-mečių rinktinės strategu.

44-erių V. Karasiovas šiuo metu eina vyriausiojo Sankt Peterburgo „Zenit“ klubo stratego pareigas, o 47-erių A. Trinchieri dirba Bambergo „Brose Baskets“ (Vokietija) komandoje. Rusams labai didelį įspūdį paliko jo darbas Kazanės „Uniks“ kolektyve, kur italas darbavosi 2013-2014 m. sezone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (278)