Ketvirtadienį, praėjus vos kelioms valandoms po dar dviejų FIFA atstovų suėmimo, buvo surengtas pasitarimas, kuriame vėl svarstyta pirmenybių praplėtimo galimybė.

Pasaulio čempionatas jau buvo praplėstas 1994 metais nuo 24 rinktinių iki 32 formato, o dar vienas praplėtimas turėtų nuraminti kitų kontinentų atstovus, kurie dabar piktinasi, jog Europa turi per daug vietų pirmenybėse. Teigiama, jog nepaisant papildomų aštuonių vietų, savo dalyvių skaičiaus Senasis žemynas nepadidintų.

„Buvo teigiama, jog reikia daugiau detalių dėl ekonominių šio sprendimo perspektyvų. Tai yra tas dalykas, dėl kurio mes sutarėme, tačiau galutinio sprendimo mes dar turėsime palaukti“, - „The Guardian“ teigė FIFA komiteto narys Fernando Sarney.

Jei pasaulio čempionate žaistų daugiau rinktinių, tuo pačiu padidėtų ir rungtynių skaičius, ir gaunamos pajamos visoms FIFA narėms, todėl net neabejojama, jog didžioji dalis iš 209 FIFA narių balsavime sutiktų su tokiomis reformomis.

FIFA vykdomasis komitetas ketvirtadienį taip pat vienbalsiai patvirtino reformų programą, pagal kurią numatyta iki 12-os metų apriboti vieno asmens prezidento kadenciją.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją