Ledams paruošti reikės (6-8 porcijoms):

4 vidutinio dydžio bananų
1 puodelio moliūgo pure
1/3 puodelio klevų sirupo
1,5 v.š. moliūgų prieskonių

Pirmiausia supjaustytus griežinėliais bananus užšaldykite iš vakaro. Pasiruoškite moliūgų pure: orkaitėje, įkaitintoje apie 200 laipsnių kepkite gabalėliais supjaustytą oranžinį moliūgą (nenulupkite žievės) apie 25-30 minučių, atvėsinkite ir su šaukštu minkštą moliūgą sudėkite į indą, elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

Pasiruoškite moliūgų prieskonių: jei rasite jų įsigyti, puiku – nereikės maišyti patiems, tačiau, jei ne – proporcijos tokios: 2 a.š. cinamono, 1/2 a.š. malto imbiero, 1/4 malto muskato riešuto, 1/4 a.š. maltų kvapniųjų pipirų; 1/2 a.š. maltų gvazdikėlių.

Sušaldytus bananus sumaišykite su moliūgų pure, įpilkite klevų sirupo ir įdėkite moliūgų prieskonių, viską sutrinkite su elektriniu trintuvu ir šaldykite šaldiklyje mažiausiai 5 valandas.

Pateikite su pakepintais migdolais ar žemės riešutais, sumaišytais su medumi.