Jeigu jau filme figūruos italų mafija, tai jie būtinai valgys kažką iš makaronų, o greičiausiai lazaniją, nesvarbu ar namuose pašildys, ar per pietus lauke vaikams postringaus, kad tai jų senelių maistas ir privaloma gerbti ir t.t.

Kuo Garfildui ji taip patiko... matyt, sotumu, nes kas jau kas, o jis pavalgyti tai tikrai mėgsta. Taip, lazanija tikrai yra labai sotus maistas, kurį paprasta pagaminti visai šeimai vienu metu. Susirandate didžiausią ir giliausią kepimo skardą ir pusė darbo jau padaryta, belieka, po ranka turėti lazanijos lakštų (idealu, jei sugalvosite gamintis patys), pasikepinti mėsą, pasidaryti padažo ir pertepti tiek lazanijos lakštų, kiek ketinate suvalgyti.

Mes, vedini savo tikslo pagaminti kuo arčiau originalo, stengėmės nenukrypti per daug į šonus ir nors lazanija mūsų namuose kepama tikrai ne pirmą kartą, taip jau gavosi, kad ši esanti pati gražiausia ir skaniausia, o pasaulis be jokios abejonės ją įvertino ir surado vietos populiariausių 50-tuke.

Lazanijai paruošti reikės (4 asmenis):

šviežių lazanijos lakštų
400 g jautienos faršo (galima ir kiaulienos maišytos su jautiena ir šviežių dešrelių mėsos)
100 g kiaulienos šoninės
200 g mocarelos sūrio
100 g kietojo sūrio
1 didelio svogūno
2 skiltelių česnako
1 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų
2 šaukštai pomidorų pastos
baziliko (geriausia šviežio)

Pirmiausia orkaitėje paskrudinom šoninę (kepėm apie 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje apie 200 laipsnių karščio skardoje ant folijos), atvėsinom ant vienkartinio rankšluosčio ir sulaužėm smulkiais gabalėliais.

Gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinom sutarkuotą svogūną, suvertėme konservuotus pomidorusm, įspaudėm česnaką ir ant primažintos kaitros padažą virėm apie 12 minučių.

Atskirai pakepinome jautienos faršą, suvertėme jį į pomidorų padažą, subėrėme smulkintus kiaulienos šoninės gabalėlius, sudėjome baziliką, pagardinom druska ir pipirais. Norėjome, kad būtų padažas vientisesnis, todėl 1/2 dalies sutrynėme elektriniu trintuvu.

Bešamelio padažui paruošti reikės:

6 šaukštų sviesto
4 šaukštų miltų
sauja kietojo tarkuoto sūrio
juodųjų pipirų ir druskos
1,5 puodelio pieno

Prikaistuvyje ant vidutinės kaitros išlydžiau sviestą, maišant šluotele įbėriau miltus, tuomet pamažu supyliau pieną ir subėriau tarkuotą kietąjį sūrį, žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų, gerokai sumažinau ugnį ir karts nuo karto maišant kaitinau, kol padažas sutirštėjo.

Lazanijos paruošimas kepimui: į kaitrai atsparų indą ant dugno įpylėme truputį mėsos padažo, įdėjome lakštą, tada, porą šaukštų mėsos padažo, šaukštas bechamel’io padažo, truputis plėšyto mocarelos sūrio, žiupsnis kietojo tarkuoto sūrio ir vėl lazanijos lakštas. Taip kartojom, kol indas prisipildė ligi viršaus, ant paskutinio lakšto užpylėme tik bachamel’ io padažo, uždėjome mocarelos ir tarkuoto kietojo sūrio.

Uždengėme kepimo indą folija ir kepėme įkaitintoje orkaitėje apie 180 laipsnių apie 35 minutes, po pirmųjų 15 minučių foliją nuėmėme, kad viršus apskrustų.