Pasak vyro, ant šuns kaklo esanti virvė įaugusi į jo kūną ir iš atviros žaizdos teka pūliai. Jis pats pririštas ant aukštai pakabinto trumpo pavadžio ir gali tupėti tik ant būdos.Vyras skambino į vienus gyvūnų globos namus, tačiau šie atsisakė šunelį gelbėti, tada jis kreipėsi į biržiečius.

Biržų gyvūnų globos namų savanorei nuvykus į Anykščių r., Sedeikių k., Šimonių girios apsuptą sodybą žmonių nebuvo. Rado tik pririštą šunį, dar vieną palaidą šunelį ir katiną. Gyvūnai buvo išalkę ir paduotą maistą ryte rijo. Išvydus pririštą šunį savanorei atėmė žadą. Iš tiesų ant jo kaklo žiojėjo apie 30 cm pločio žaizda, gyvūnas gyvas puvo.

Buvo iškviesta policija, Anykščių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovas bei Andrioniškio seniūnijos specialistai. Šie apgailestavo, kad nebuvo jiems pranešta, ir pažadėjo pasirūpinti likusiais gyvūnėliais. Sodybos savininkai yra išvykę dirbti į užsienį, o paliktas jos prižiūrėti žmogus, kaip matome, gyvūno visai neprižiūrėjo. Bus pradėta administracinė teisena dėl netinkamo elgesio su gyvūnais.

Išgelbėtas šunelis yra apie 3 metų amžiaus, nuvežus į Panevėžio Rožyno kliniką jam buvo išvalytos gilios baisios žaizdos, nustatyta, kad jam prasidėjusi dehidratacija, jis išsekęs, dėl to pažeisti ir vidaus organai.

Šiomis dienomis šunelis jaučiasi gerai, labai noriai valgo ir net uodegytę pavizgina, bet dar laukia ilgas gydymas, gera priežiūra, kol šunelis tvirtai stovės ant kojų ir lauks naujų šeimininkų.

Padėkime jam pasveikti ir tikėti žmonėmis. Jei galite prisidėti prie Sedeikiškio pasveikimo, būtume dėkingi. Aukodami paminėkite: „Sedeikiškiui“. Kreiptis galite į VŠĮ „Biržų gyvūnų globos namai“. Globos namų telefonas – 8 678 46174.